Sajtos tojástekercsek
A zablepény receptemmel már megismerkedhettetek, aki még nem látta, itt megnézheti.
Szóval a fentebb említett lepényt szerettem volna reggelizni, de úgy adódott, hogy elfogyott itthon a zabpehely. Gondoltam, megpróbálok nélküle - csak tojásból - valami hasonlóan laktató napindítót készíteni. Így születtek meg ezek a kis tekercsek, nagy örömömre.
Hozzávalók 1 főre:
3 db tojás
1 késhegynyi só
1 késhegynyi sütőpor
1 mk. vegeta (elhagyható)
20 g reszelt sajt + ízlés szerint a díszítéshez
1 dkg vaj a sütéshez
koktélparadicsom
kígyóuborka
A tojásokat egy tálkába ütöm.
Hozzájuk adom a sót, a vegetát, a sütőport,
valamint a reszelt sajtot.
Villával alaposan felhabosítom.
A vajat egy palacsintasütőben felhevítem,
és ráöntöm a tojásos keveréket.
Addig sütöm (anélkül, hogy hozzányúlnék) közepes láng felett, amíg a felszíne szinte teljesen megszilárdul; nagyjából 8 percen át.
Azután egy lapátkanállal megfordítom, és további 3 percig pirítom.
Egy tányérra borítom, majd azonnal feltekerem.
(Érdemes egy tiszta konyharuhát segítségül hívni ehhez a mozdulathoz, nehogy megégessük a kezünket.)
A rudat 2-3 cm széles darabokra szeletelem.
Kevés reszelt sajtot szórok rájuk, ez szépen megolvad a kis csigák tetején.
Szóval a fentebb említett lepényt szerettem volna reggelizni, de úgy adódott, hogy elfogyott itthon a zabpehely. Gondoltam, megpróbálok nélküle - csak tojásból - valami hasonlóan laktató napindítót készíteni. Így születtek meg ezek a kis tekercsek, nagy örömömre.
Hozzávalók 1 főre:
3 db tojás
1 késhegynyi só
1 késhegynyi sütőpor
1 mk. vegeta (elhagyható)
20 g reszelt sajt + ízlés szerint a díszítéshez
1 dkg vaj a sütéshez
koktélparadicsom
kígyóuborka
A tojásokat egy tálkába ütöm.
Hozzájuk adom a sót, a vegetát, a sütőport,
valamint a reszelt sajtot.
Villával alaposan felhabosítom.
A vajat egy palacsintasütőben felhevítem,
és ráöntöm a tojásos keveréket.
Addig sütöm (anélkül, hogy hozzányúlnék) közepes láng felett, amíg a felszíne szinte teljesen megszilárdul; nagyjából 8 percen át.
Azután egy lapátkanállal megfordítom, és további 3 percig pirítom.
Egy tányérra borítom, majd azonnal feltekerem.
(Érdemes egy tiszta konyharuhát segítségül hívni ehhez a mozdulathoz, nehogy megégessük a kezünket.)
A rudat 2-3 cm széles darabokra szeletelem.
Kevés reszelt sajtot szórok rájuk, ez szépen megolvad a kis csigák tetején.
Zöldségekkel, uborkával, koktélparadicsommal tálalom a tojástekercseket.