Zablepény
Gyakran reggelizünk zabpelyhet, mondhatom, hogy szinte minden reggel zabot eszünk valamilyen formában. Volt már kása vízzel, tejjel, az esetek nagy százalékában pedig kefírbe, vagy natúr joghurtba keverve ettük. Mióta azonban kipróbáltam ezt a szuper lepényt, azóta ez a favorit reggelink!
Hozzávalók 1 lepényhez:
50 g zabpehely
2 db tojás
0,4 deciliter víz
késhegynyi sütőpor
késhegynyi só
1 kis darab vaj a sütéshez (kb. 1 dkg)
tetszés szerint töltelék
A tojásokat egyesével ütöm fel egy kis edénykében,
majd villával felverem habosra.
A zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálba szórom, hozzáadom a vizet,
és a felvert tojásokat.
Egy kanál segítségével alaposan elkeverem, ezután körülbelül 10 percig állni hagyom.
Egy palacsintasütőben felolvasztom a vajat,
ráöntöm a masszát,
majd oldalanként 5 perc alatt készre sütöm.
Hozzávalók 1 lepényhez:
50 g zabpehely
2 db tojás
0,4 deciliter víz
késhegynyi sütőpor
késhegynyi só
1 kis darab vaj a sütéshez (kb. 1 dkg)
tetszés szerint töltelék
A tojásokat egyesével ütöm fel egy kis edénykében,
majd villával felverem habosra.
A zabpelyhet, a sütőport és a sót egy tálba szórom, hozzáadom a vizet,
és a felvert tojásokat.
Egy kanál segítségével alaposan elkeverem, ezután körülbelül 10 percig állni hagyom.
Egy palacsintasütőben felolvasztom a vajat,
ráöntöm a masszát,
majd oldalanként 5 perc alatt készre sütöm.
Csirkemell sonkával, jégsalátával tálalom.
Forrón még sajtot is reszelhetünk bele, hogy jól ráolvadjon!