Sárgarépa-főzelék
Gyerekkorunkban a Nagymamánk gyakran készített sárgarépa-főzeléket; talán Papán és Anyukámon kívül senki nem szerette. Később, már felnőttként bár sikerült megbarátkoznom vele, továbbra is csak hidegen, desszertként tudom elképzelni.
Azt az érzést, amit a tejben fővő répa illata váltott ki belőlem, a hirtelen előtörő sok gyerekkori emléket soha, senkivel, semmiért nem cserélném💕.
Hozzávalók 3 főre:
300 g sárgarépa
30 g vaj
4 dl tej
1 púpozott ek. liszt
2 ek. barna cukor
1 csipet só
A sárgarépákat meghámozom, megmosom,
almareszelőn lereszelem.
A vajat egy kis lábasban felolvasztom,
azon a répát félpuhára párolom.
Hozzáadom a tej felét,
valamint a barna cukrot, és addig főzöm közepes láng felett, míg a répa teljesen puha nem lesz.
A maradék 2 dl tejből és a lisztből - habverő segítségével - csomómentes habarást készítek, amit állandó keverés mellett a főzelékbe csorgatok. Egyet forralok rajta, majd elzárom alatta a hőt.
Azt az érzést, amit a tejben fővő répa illata váltott ki belőlem, a hirtelen előtörő sok gyerekkori emléket soha, senkivel, semmiért nem cserélném💕.
Hozzávalók 3 főre:
300 g sárgarépa
30 g vaj
4 dl tej
1 púpozott ek. liszt
2 ek. barna cukor
1 csipet só
A sárgarépákat meghámozom, megmosom,
almareszelőn lereszelem.
A vajat egy kis lábasban felolvasztom,
azon a répát félpuhára párolom.
Hozzáadom a tej felét,
valamint a barna cukrot, és addig főzöm közepes láng felett, míg a répa teljesen puha nem lesz.
A maradék 2 dl tejből és a lisztből - habverő segítségével - csomómentes habarást készítek, amit állandó keverés mellett a főzelékbe csorgatok. Egyet forralok rajta, majd elzárom alatta a hőt.
Kevés reszelékkel díszítve tálalom a sárgarépa-főzeléket.