Diós tészta

Emlékszem, gyerekkoromban mindig a Mamiéknál ettük a legfinomabb tésztákat. Ő készítette házilag, teljesen mindegy volt, hogy sós, vagy édes étel készült belőle, imádtuk. A diós tészta készítése közben is ez az emlék jutott eszembe.
Én még nem próbálkoztam tésztakészítéssel, ki tudja, talán ennek is nemsokára eljön az ideje.


Hozzávalók 2 főre:
200 g széles metélt (én most tagliatelle-t használtam)
5 dkg vaj
200 g darált dió
3 púpozott ek. porcukor
víz + só a tésztafőzéshez






A tésztát sós vízben puhára főzöm,






leszűröm róla a vizet.






Hozzáadom a vajat. Addig kevergetem, míg teljesen el nem olvad rajta.






A porcukrot és a diót a tésztára öntöm, alaposan beleforgatom.






Még melegében tálalom a diós tésztát.