Hagymás bab
A hagymás bab a legkedvencebb jolly joker ételünk. Ha nincs időm főzni, vagy esetleg kedvem, mert néha azért olyan is van, bevetem ezt az ötletet. Néhány lépés, és nagyjából 20 perc után már kanalazunk :).
Hozzávalók 2 főre:
2 doboz vörös bab konzerv
4 kis fej, vagy 2 nagy fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
ízlés szerint só
1 csipet bors
ízlés szerint kakukkfű és oregánó (2:1 arányban)
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, laskára vágom.
Egy wokban (bármilyen magasabb peremű serpenyő megfelelő) az olívaolajat felhevítem,
azon a hagymát megdinsztelem. Nem kell egészen üvegesre, félpuhára bőven elég.
Sózom.
A babról a levet leöntöm, szűrőben átmosom (utóbbi lépés elhagyható),
és a hagymához adom.
Ízlés szerint gazdagítom a megadott fűszerekkel. Fél dl vizet öntök rá.
Alaposan összeforgatom, 10 perc főzés után pedig tálalom.
Hozzávalók 2 főre:
2 doboz vörös bab konzerv
4 kis fej, vagy 2 nagy fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
ízlés szerint só
1 csipet bors
ízlés szerint kakukkfű és oregánó (2:1 arányban)
A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, laskára vágom.
Egy wokban (bármilyen magasabb peremű serpenyő megfelelő) az olívaolajat felhevítem,
azon a hagymát megdinsztelem. Nem kell egészen üvegesre, félpuhára bőven elég.
Sózom.
A babról a levet leöntöm, szűrőben átmosom (utóbbi lépés elhagyható),
és a hagymához adom.
Ízlés szerint gazdagítom a megadott fűszerekkel. Fél dl vizet öntök rá.
Alaposan összeforgatom, 10 perc főzés után pedig tálalom.
Jó étvágyat!