Boci süti gluténmentesen (és hagyományosan is)

Gluténmentes kísérletezéseim második alanya ez a boci süti. Amilyen gyorsan és egyszerűen elkészült, olyan könnyű és finom lett.
Ajánlom mindenkinek, aki nem szeret, vagy nincs ideje hosszasan bíbelődni egy-egy édességgel, de annál jobban vágyik valami különlegesre.



Hozzávalók 1 tepsi (34x24 cm) mennyiségű sütihez:
a tésztához:
25 dkg rizsliszt (vagy 25 dkg finomliszt)
2 egész tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 ek. holland kakaópor
1 csipet só
2 dl hideg tej
1 dl olívaolaj (vagy étolaj)

a "pöttyökhöz":
50 dkg tehéntúró
2 ek. kukoricadara (vagy búzadara)
1 egész tojás
12 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

 


A tészta összes hozzávalóját egy keverőtálba mérem,








majd robotgép segítségével habos masszává keverem.








A "pöttyök"-höz a túrót villával jól áttöröm, és a többi hozzávalóval együtt




alaposan összedolgozom.








Egy tepsit kibélelek sütőpapírral,







amire ráöntöm a kakaós masszát.






Ezt követően - picit bevizezett kézzel - a túrós-darás keverékből golyókat formálok, melyeket tetszőleges alakban a tészta tetejére helyezek.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készül el a süti.





Tűpróbával ellenőrzöm, hogy biztosan átsült-e.





Nagyon nehéz lesz kibírni, de szeletelni csak kihűlt állapotban érdemes 😃.