Fokhagymás-tejfölös csirkeszárnyak

Ez egy igazán egyszerű étel, melyet a hétköznapokon is különösebb macera nélkül az asztalra tehetünk. A munka nagy része a sütőre hárul, amíg pedig a hús sül, addig nyugodt szívvel lehet tenni-venni a lakásban, mosogatni, bedobni egy adag mosást, akár még egy forró fürdő is beleférhet :).


Hozzávalók 2 főre:
7-8 darab csirkeszárny
7-8 ek. tejföl (ahány darab szárny van, annyi ek. tejföllel szoktam számolni)
2 gerezd fokhagyma
1 mk. fűszerpaprika
1 csipet vegeta
1-1 csipet só oldalanként a szárnyakra + 2 csipet só a tejfölbe
kevés zsír a sütőtál kikenéséhez






A csirkeszárnyakat megmosom, megtisztítom.





Egy tepsit kizsírozok,







erre helyezem a húsokat. Mindkét oldalukat meghintem sóval, majd 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütöm őket.




A tejfölt a sóval, fűszerpaprikával, vegetával eldolgozom, belereszelem a fokhagymagerezdeket is, és alaposan kikeverem.






Az 50 perc sülési idő után az ízesített tejfölt a csirkeszárnyakra csorgatom.
További 15 perc alatt készre sütöm őket.






Rövid hűtés után, tetszőleges körettel fogyaszthatjuk.