Langyos szőlőkrémleves
Volt itthon egy hatalmas fürt, már eléggé elpuhult szőlő, amit semmiképp sem szerettem volna kidobni, ezért leves készült belőle.
Még sosem ettem ilyet, nevezhetem talán saját találmánynak?
Hozzávalók 3 főre:
45 dkg szőlő
1 dl habtejszín
fél csomag vaníliás pudingpor
1 ek. barna cukor
fél citrom leve
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
A szőlőszemeket alaposan átmosom,
aprítógépbe helyezem,
és pépesítem.
Sűrű szövésű szűrőn, egy kanál segítségével átpasszírozom, hogy a mag-, illetve héjdarabok elkülönüljenek - azokra természetesen nem lesz szükség.
A szőlőléhez hozzáadom a fűszereket, a barna cukrot, valamint a citromlevet.
15 percen át közepes láng felett forralom.
A habtejszínt a pudingporral gondosan kikeverem,
majd a keverő mozdulatokat folytatva a habarást a leveshez adom.
Amint újra felforr, készen is van.
Még sosem ettem ilyet, nevezhetem talán saját találmánynak?
Hozzávalók 3 főre:
45 dkg szőlő
1 dl habtejszín
fél csomag vaníliás pudingpor
1 ek. barna cukor
fél citrom leve
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
A szőlőszemeket alaposan átmosom,
aprítógépbe helyezem,
és pépesítem.
Sűrű szövésű szűrőn, egy kanál segítségével átpasszírozom, hogy a mag-, illetve héjdarabok elkülönüljenek - azokra természetesen nem lesz szükség.
A szőlőléhez hozzáadom a fűszereket, a barna cukrot, valamint a citromlevet.
15 percen át közepes láng felett forralom.
A habtejszínt a pudingporral gondosan kikeverem,
majd a keverő mozdulatokat folytatva a habarást a leveshez adom.
Amint újra felforr, készen is van.
A szőlőkrémlevest langyosra hűtve tálalom.