Habkönnyű pudingos-meggyes pite

Ezzel a mennyei sütirecepttel  a GastroHobbi finomságai között találkoztam (eredeti recept itt tekinthető meg). Bár itt-ott picit változtattam a hozzávalókon, illetve azok arányain, szerelem volt első látásra, majd első kóstolásra 😊.
Próbaképp szülinapi meglepi gyanánt sütöttem meg, de egészen biztosan nem most került utoljára az asztalunkra. Az elkészítése abszolút nem bonyolult, kezdő konyhatündérek is bátran próbálják ki!


Hozzávalók 1 tepsihez (34x24 cm):
a tésztához:
23 dkg finomliszt
4 db tojás
75 g porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj

a pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 púpozott ek. porcukor
4 dl tej

1 üveg magozott meggybefőtt (leve nélkül)





3 dl tejet felforralok.
A maradék 1 dl tejben habverő segítségével elkeverem a pudingport, majd állandó keverés mellett mindezekből sűrű pudingot főzök.






Rögtön, miután elkészült, folpack-ot terítek a krém felszínére, így nem fog bebőrösödni. Kihűtöm.






A tojásokat kettéválasztom,






a fehérjét kemény habbá verem.






A tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverem,






majd az olajjal, vízzel és fahéjjal tovább habosítom,





végül a sütőporral és liszttel egyneművé dolgozom.





Ehhez a masszához három részletben adagolom a tojásfehérjehabot. Az első harmadot határozott, gyors mozdulatokkal, habverő segítségével,






a többit pedig óvatosan, lassan, tortalapáttal dolgozom el, nehogy a hab összetörjön.






Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.






A tésztát a tepsibe öntöm, megszórom a meggyel,





majd rákanalazom a kihűlt pudingot.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.






Langyosra hűtve, éles késsel szeletelem, porcukorszórattal díszítve tálalom a sütit.