Habkönnyű pudingos-meggyes pite
Ezzel a mennyei sütirecepttel a GastroHobbi finomságai között találkoztam (eredeti recept itt tekinthető meg). Bár itt-ott picit változtattam a hozzávalókon, illetve azok arányain, szerelem volt első látásra, majd első kóstolásra 😊.
Próbaképp szülinapi meglepi gyanánt sütöttem meg, de egészen biztosan nem most került utoljára az asztalunkra. Az elkészítése abszolút nem bonyolult, kezdő konyhatündérek is bátran próbálják ki!
Hozzávalók 1 tepsihez (34x24 cm):
a tésztához:
23 dkg finomliszt
4 db tojás
75 g porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
a pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 púpozott ek. porcukor
4 dl tej
1 üveg magozott meggybefőtt (leve nélkül)
3 dl tejet felforralok.
A maradék 1 dl tejben habverő segítségével elkeverem a pudingport, majd állandó keverés mellett mindezekből sűrű pudingot főzök.
Rögtön, miután elkészült, folpack-ot terítek a krém felszínére, így nem fog bebőrösödni. Kihűtöm.
A tojásokat kettéválasztom,
a fehérjét kemény habbá verem.
A tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverem,
majd az olajjal, vízzel és fahéjjal tovább habosítom,
végül a sütőporral és liszttel egyneművé dolgozom.
Ehhez a masszához három részletben adagolom a tojásfehérjehabot. Az első harmadot határozott, gyors mozdulatokkal, habverő segítségével,
a többit pedig óvatosan, lassan, tortalapáttal dolgozom el, nehogy a hab összetörjön.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tésztát a tepsibe öntöm, megszórom a meggyel,
majd rákanalazom a kihűlt pudingot.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Próbaképp szülinapi meglepi gyanánt sütöttem meg, de egészen biztosan nem most került utoljára az asztalunkra. Az elkészítése abszolút nem bonyolult, kezdő konyhatündérek is bátran próbálják ki!
Hozzávalók 1 tepsihez (34x24 cm):
a tésztához:
23 dkg finomliszt
4 db tojás
75 g porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 csomag vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 tk. őrölt fahéj
a pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 púpozott ek. porcukor
4 dl tej
1 üveg magozott meggybefőtt (leve nélkül)
3 dl tejet felforralok.
A maradék 1 dl tejben habverő segítségével elkeverem a pudingport, majd állandó keverés mellett mindezekből sűrű pudingot főzök.
Rögtön, miután elkészült, folpack-ot terítek a krém felszínére, így nem fog bebőrösödni. Kihűtöm.
A tojásokat kettéválasztom,
a fehérjét kemény habbá verem.
A tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverem,
majd az olajjal, vízzel és fahéjjal tovább habosítom,
végül a sütőporral és liszttel egyneművé dolgozom.
Ehhez a masszához három részletben adagolom a tojásfehérjehabot. Az első harmadot határozott, gyors mozdulatokkal, habverő segítségével,
a többit pedig óvatosan, lassan, tortalapáttal dolgozom el, nehogy a hab összetörjön.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tésztát a tepsibe öntöm, megszórom a meggyel,
majd rákanalazom a kihűlt pudingot.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Langyosra hűtve, éles késsel szeletelem, porcukorszórattal díszítve tálalom a sütit.