Virslicsillag

A virslicsillag ötletét egy külföldi videóban láttam. Nagyon megtetszett az egyszerűség, a vidámság, ami tükröződött róla, így én is megsütöttem :) .
Tényleg hihetetlenül egyszerű recept, nagy sikerünk lehet vele, akár ebédre, vacsira, esetleg vendégvárónak készítjük is el.



Hozzávalók 3 csillaghoz (1 csillag/fő):
7,5 db virsli
8 db közepes méretű krumpli
5 dkg vaj
1 dl tejszín
1 db tojás
1 mk. só (+ ugyanennyi a krumpli főzővizébe)
1 késhegynyi őrölt bors
10-15 dkg reszelt sajt







A krumplit meghámozom, megmosom,






kisebb kockákra vágom. Sós vízben puhára főzöm,






majd leszűröm róla a vizet.






Még forrón ráteszem a vajat,






amivel együtt krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm.






Hozzáadom a tejszínt,






a tojást, a sót, a borsot, és egyneművé dolgozom.






A virsliket félbevágom,






majd azokat az ábrázolt módon bemetszem.





Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A "csillag minden ágába" fogpiszkálót szúrok, "V" alakká feszítem, majd a tepsire helyezem őket.






Egymáshoz illesztve a virslivégeket, csillag alakzatot kapok.






A krumplipürét ezekbe a formákba kenem.





A csillagok felszínét megszórom reszelt sajttal, majd 190 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm őket.







A csillag forma helyett kialakíthatunk szíveket egy romantikus vacsorához, vagy házikót, kis autót is formázhatunk gyerekeknek.