Túrós-zabpelyhes puffancs

Egy újabb finomságot sikerült létrehoznom búzalisztmentesen, saját magam nagy örömére :). Ezek a kis puffancsok egészen túrós pogácsaízűek lettek, és másnapra is könnyűek, szaftosak maradtak. 


Hozzávalók 14 darab puffancshoz:
250 g krémes, zsírszegény túró
10 ek. darált zabpehely (vagy zabpehelyliszt) (száraz túró esetén 3-4 ek. bőven elég)
3 ek. apró szemű zabpehely
2 db tojás
2 mk. só
1 késhegynyi őrölt bors

kenéshez, szóráshoz:
1 db tojás
150 g reszelt sajt





Az összes hozzávalót egy keverőtálba teszem, és alaposan összegyúrom.
Fél órán át hűtőszekrényben pihentetem a "tésztát".





A masszából - nedves kézzel - pingponglabda nagyságú golyókat formálok, melyeket picit ellapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezek.
Tetejüket megkenem a tojással,





majd megszórom a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a puffancsokat.






Előre szólok, olyan illatuk van, hogy alig-alig lehet kibírni, hogy ne forrón essünk nekik :)!