Sonkás-hagymás zabpalacsinta

Muszáj volt valami újdonságot kitalálnom, mert már nagyon untam a reggeliket, amiket általában enni szoktam. Brutál finom (szerintem), és baromi laktató palacsinták születtek.
Eggyel bővült a repertoár, ami a reggeliket illeti 😊.


Hozzávalók 2 főre (4 db palacsintához):
125 g darált zabpehely
125 ml tej
1 db tojás
2 dkg olvasztott, de nem forró vaj (+ 1 kis darab vaj a sütéshez)
1 csipet só
1 mk. sütőpor
3 szelet sonka
negyed fej lila hagyma
1-1 szelet sajt palacsintánként






A sonkát és a lila hagymát apróra darabolom,






a vajat felolvasztom, kihűtöm.






Az összes hozzávalót egy tálba teszem,






és habverő segítségével alaposan kikeverem.






10 percig állni hagyom.





Egy kis darab vajat felolvasztok a palacsintasütőben (erre csak az első sütés előtt van szükség),





erre a masszából merőkanálnyi adagot halmozok, nagyjából 1 cm vastagra lapogatva.
5 percig sütöm közepes láng felett,






majd megfordítom, és további 3 percig pirítom őket.







Rögtön a fordítás után rájuk fektetem a sajtszeleteket.






A zabpalacsintákat zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!