Sonkás-hagymás zabpalacsinta
Muszáj volt valami újdonságot kitalálnom, mert már nagyon untam a reggeliket, amiket általában enni szoktam. Brutál finom (szerintem), és baromi laktató palacsinták születtek.
Eggyel bővült a repertoár, ami a reggeliket illeti 😊.
Hozzávalók 2 főre (4 db palacsintához):
125 g darált zabpehely
125 ml tej
1 db tojás
2 dkg olvasztott, de nem forró vaj (+ 1 kis darab vaj a sütéshez)
1 csipet só
1 mk. sütőpor
3 szelet sonka
negyed fej lila hagyma
1-1 szelet sajt palacsintánként
A sonkát és a lila hagymát apróra darabolom,
a vajat felolvasztom, kihűtöm.
Az összes hozzávalót egy tálba teszem,
és habverő segítségével alaposan kikeverem.
10 percig állni hagyom.
Egy kis darab vajat felolvasztok a palacsintasütőben (erre csak az első sütés előtt van szükség),
erre a masszából merőkanálnyi adagot halmozok, nagyjából 1 cm vastagra lapogatva.
5 percig sütöm közepes láng felett,
majd megfordítom, és további 3 percig pirítom őket.
Rögtön a fordítás után rájuk fektetem a sajtszeleteket.
A zabpalacsintákat zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!