Karajszeletek cornflakes bundában, reszelt sajtba forgatva

Egy újabb kiváló alternatíváját találtam meg a búzaliszt helyettesítésének, ami nem más, mint a cornflakes. Remekül darálható liszt állagúra, könnyű vele dolgozni, és nem utolsó sorban fantasztikusan passzol az íze a karajhoz és a sajthoz.


Hozzávalók 3 főre:
5 szelet karaj
100 g darált cornflakes
4 db tojás
200 g reszelt sajt
1 mk. vegeta
1-2 csipet só a hússzeletekre oldalanként + 1 csipet a tojáshoz






A karajszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom róluk a vizet.






Belehúzom őket egy zacsiba,






és vágódeszkán alaposan kiklopfolom.






A szeletek mindkét oldalát meghintem sóval.






A cornflakes-t kávédarálón finomra őrlöm,






a tojásokat egy villa segítségével - a vegetával együtt - felhabosítom.






A reszelt sajtot is előkészítem, kezdődhet a panírozás.






A húst először a cornflakes darálékba,






majd a tojásba,






majd ismét a cornflakes-be,






tojásba,






végül a reszelt sajtba forgatom.
Az összes szelettel megismétlem a folyamatot.






Egy tepsit kibélelek sütőpapírral,





arra helyezem a bundázott karajt.
A megmaradt sajtot a tetejére szórom.
180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütöm.





Kukoricás rizs köretet készítettem hozzá, de krumplipürével, salátával, petrezselymes krumplival legalább annyira isteni lehet.