Hot dog másként, sütőben sütve
Ma délelőtt várost jártunk, nézelődtünk, vásárolgattunk, emiatt nem jutott idő az ebédkészítésre. Valami gyorsat és egyszerűt kellett varázsolni az asztalra, így született meg ez a finomság.
Hozzávalók 2 főre:
1 csomag leveles tészta
6 db virsli
1 ek. mustár (ízlés szerint változtatható a mennyiség, illetve lehet ketchup,
vagy akár majonéz is)
savanyú uborka szeletek (én most Anyukám isteni hagymás
uborkasalátájából használtam hozzá)
2 szelet sajt
1 db tojás
A leveles tésztát kiterítem, közepére helyezem a virsliket.
Megkenem őket mustárral,
majd ráhelyezem a savanyúságot,
valamint a sajtot.
A tésztát a látott módon bevágom, tetejét le-, alját felhajtom.
A két oldalt srégen csíkokra vágom, majd egy szálat jobbról balra, egyet balról jobbra - és így tovább - téve befedem a tölteléket.
A felesleget levágom.
A tojást villával felhabosítom, és egy ecset segítségével megkenem a felszínt.
A maradékból kivágok egy kis szivecskét, azzal díszítem. Természetesen ez abszolút lényegtelen lépés :).
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sül.
Hozzávalók 2 főre:
1 csomag leveles tészta
6 db virsli
1 ek. mustár (ízlés szerint változtatható a mennyiség, illetve lehet ketchup,
vagy akár majonéz is)
savanyú uborka szeletek (én most Anyukám isteni hagymás
uborkasalátájából használtam hozzá)
2 szelet sajt
1 db tojás
A leveles tésztát kiterítem, közepére helyezem a virsliket.
Megkenem őket mustárral,
majd ráhelyezem a savanyúságot,
valamint a sajtot.
A tésztát a látott módon bevágom, tetejét le-, alját felhajtom.
A két oldalt srégen csíkokra vágom, majd egy szálat jobbról balra, egyet balról jobbra - és így tovább - téve befedem a tölteléket.
A felesleget levágom.
A tojást villával felhabosítom, és egy ecset segítségével megkenem a felszínt.
A maradékból kivágok egy kis szivecskét, azzal díszítem. Természetesen ez abszolút lényegtelen lépés :).
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sül.
Ketchuppal meglocsolva, még szinte forrón nekilátva fantasztikus élményben lesz részünk!