Tejfölös-baconös tészta

Ez tényleg egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, bátran merem ajánlani mindenkinek, kortól, nemtől, tapasztalattól függetlenül :).
A tejfölös-baconös tészta - jó sok sajttal a tetején - a biztos siker forrása.



Hozzávalók 3 főre:
250 g (szabadon választható fajtájú) tészta
400 ml tejföl
250 g kockázott bacon
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1-2 csipet őrölt bors
1 mk. só + 1 mk. a tészta főzővizébe
150 g reszelt füstölt sajt







A kétféle hagymát meghámozom, megmosom, a vöröshagymát finomra vágom.






Az olívaolajat felhevítem,






azon a hagymát és a kockázott bacont alacsony lángon pirítani kezdem.






Amikor a vöröshagyma üvegessé vált, és a bacon is szépen lepirult, sózom, borsozom,





fokhagymanyomó segítségével hozzáadom a fokhagymát.
Néhányszor átkeverem, majd elzárom alatta a hőt.






A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm róla a vizet,






és a baconös keverékre borítom.






A tejfölt is hozzáadva alaposan összekeverem,






majd az egészet egy sütőtálba szedem.






Reszelt füstölt sajttal megszórva, 220 fokos sütőben 15 perc alatt összesütöm.







Rövid hűtés után tálalom a tejfölös-baconös tésztát.