Tarhonyás csirkemell zöldborsóval
Klasszikus tarhonyás húsnak indult a dolog, aztán tudatosult bennem, hogy nincs itthon se paradicsom, se paprika 😄. Volt viszont tarhonyám, zöldborsóm, és kiolvadóban lévő csirkemellem; ebből kellett valamit kihoznom.
Az eredményt kóstolva nyugtáztam magamban, hogy jobb is, hogy nem álltak rendelkezésemre a fentebb említett alapanyagok.
A csípős ízek kedvelői egy szelet zöldpaprikát is belefőzhetnek, attól csak még finomabb lesz!
Hozzávalók 2 főre:
300 g csirkemell
1 fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
150 g zöldborsó
1 mk. só
1 késhegynyi őrölt bors
1 mk. vegeta
2 dl víz
a sűrítéshez:
1 púpozott tk. étkezési keményítő
fél dl víz
a tarhonyához:
200 g gépi tarhonya
1 ek. olívaolaj (legjobb 1 púpozott tk. libazsír)
1 mk. só
A csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Közepes méretű kockákra vágom.
A vöröshagymát meghámozom, felaprítom.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
amin a hagymát üvegesre dinsztelem.
Ráteszem a csirkemellkockákat, és fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a zöldborsót,
a fűszereket,
végül a vizet.
Fedő alatt addig párolom, míg a borsó teljesen meg nem puhul (nekem ez a folyamat 10 percet vett igénybe).
A keményítőt a vízzel elegyítem,
majd folytonos keverés mellett a raguba csorgatom. Egyet "rottyan", és készen van.
Az olívaolajat felhevítem,
ráöntöm a tarhonyát.
Nagyon gyakori keverés mellett gyönyörű barnára pirítom.
Hozzáadom a vizet, sózom, egyszer! átkeverem, majd fedő alatt 10-12 percig főzöm, míg az összes folyadék eltűnik róla.
Akkor elzárom a lángot alatta, és további 20-25 percig állni hagyom a tarhonyát.
A ragut összeforgatom a tarhonyával, és tálalom.
Ez egy igazán könnyed, gyorsan elkészíthető, remek kis hétköznapi ebédötlet.