Paprikás krumpli

A paprikás krumplinak csak előnyei vannak. A főzési folyamat egynél több edényt nem igényel, nem szükséges belefektetnünk túl sok időt, energiát, laktató, olcsó, és még a legnagyobb hőségben is jól esik.
Készülhet "önmagában", de gazdagítható kolbásszal, virslivel, galuskával, ki hogyan szeretné.
Én most néhány sertésvirslit főztem bele.


Hozzávalók 2 főre:
8-10 db közepes méretű krumpli
1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom
1 db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
2 kis gerezd fokhagyma
1 ek. zsír, vagy ugyanennyi olaj
1 mk. só
1 késhegynyi őrölt bors
1 mk. vegeta
1 ek. fűszerpaprika
4 db virsli
víz






A zöldségeket meghámozom,







alaposan átmosom.






A krumplit cikkekre,






a vöröshagymát finomra,






a zöldpaprikát - miután csumáját, magjait eltávolítottam - kockákra vágom.






A paradicsomok héját keresztalakban bemetszem,






majd 1 percre lobogó, forró vízbe helyezem őket.






Rövid, hideg víz alatt történő hűtés után a héj már könnyedén lehúzható.







A paradicsomot is felkockázom.






A virsliket tetszőleges mintázattal beirdalom.





A zsírt egy lábasban felhevítem, azon a vöröshagymát dinsztelni kezdem.






2-3 perc után ráteszem a zöldpaprikát, további 5 percig pirítom őket.





Hozzáadom a paradicsomot, fokhagymanyomó segítségével rányomom a fokhagymát, és felöntöm 1 dl vízzel.





Meghintem a fűszerekkel, majd időnként átkeverve addig főzöm, míg a zöldségek megpuhulnak (10-15 perc).






Akkor következhetnek a krumpligerezdek, amiket alaposan beleforgatok a pörköltalapba.





Annyi vízzel öntöm fel, ami szinte ellepi.
40 percig főzöm fedő nélkül, közepes láng felett, a burgonya addigra szépen megpuhul.





Akkor beleteszem a beirdalt virsliket, majd további 10 perc forralás után elkészül a paprikás krumpli.






Savanyúsággal, esetleg puha kenyérrel tálalom az ételt.