Zöldségfasírt brokkoliból és sárgarépából
Néha olyan jól esik egy kicsit háttérbe szorítani a húsos ételeket, és elővenni egy-egy zöldséges ötletet, főként melegebb időben.
Éppen volt a hűtőben egy fej brokkoli és néhány sárgarépa, amikkel napokig nem tudtam, mit is kezdhetnék, mire beugrott a zöldségfasírt gondolata.
Gyorsan el is készítettem:
Hozzávalók 3 főre:
500 g brokkoli
6 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g darált zabpehely (vagy zsemlemorzsa)
1 db tojás
3-4 ek. olívaolaj a sütéshez
1 mk. só (+ 1 tk. só a zöldségek főzővizébe)
1 mk. vegeta
2 késhegynyi őrölt bors
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
A brokkolit rózsáira szedem, és egy szűrőben, folyó víz alatt azokat is alaposan átmosom.
A sárgarépát felkarikázom,
és a brokkolival együtt lobogó, sós, forró vízbe teszem őket.
Fedő alatt 20-25 percig főzöm a zöldségeket, amíg megpuhulnak.
Egy tésztaszűrőben leszűröm,
majd krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm úgy, hogy maradjanak benne darabok.
Az újhagymákat felaprítom,
majd a keverékhez adom,
ahogy a tojást, a zabpelyhet, a sót, a borsot és a vegetát is; valamint fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát.
Kézzel egyneművé gyúrom.
Az olívaolajat felhevítem.
A masszából golflabdányi golyókat formálok, tenyérnyi nagyságúra lapítom, majd az olajon közepes láng felett, oldalanként 5-5 percig sütöm őket.
Natúr joghurttal, újhagymakarikákkal díszítve tálalom a fasírtokat.
Éppen volt a hűtőben egy fej brokkoli és néhány sárgarépa, amikkel napokig nem tudtam, mit is kezdhetnék, mire beugrott a zöldségfasírt gondolata.
Gyorsan el is készítettem:
Hozzávalók 3 főre:
500 g brokkoli
6 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
150 g darált zabpehely (vagy zsemlemorzsa)
1 db tojás
3-4 ek. olívaolaj a sütéshez
1 mk. só (+ 1 tk. só a zöldségek főzővizébe)
1 mk. vegeta
2 késhegynyi őrölt bors
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
A brokkolit rózsáira szedem, és egy szűrőben, folyó víz alatt azokat is alaposan átmosom.
A sárgarépát felkarikázom,
és a brokkolival együtt lobogó, sós, forró vízbe teszem őket.
Fedő alatt 20-25 percig főzöm a zöldségeket, amíg megpuhulnak.
Egy tésztaszűrőben leszűröm,
majd krumplinyomó segítségével alaposan áttöröm úgy, hogy maradjanak benne darabok.
Az újhagymákat felaprítom,
majd a keverékhez adom,
ahogy a tojást, a zabpelyhet, a sót, a borsot és a vegetát is; valamint fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát.
Kézzel egyneművé gyúrom.
Az olívaolajat felhevítem.
A masszából golflabdányi golyókat formálok, tenyérnyi nagyságúra lapítom, majd az olajon közepes láng felett, oldalanként 5-5 percig sütöm őket.
Natúr joghurttal, újhagymakarikákkal díszítve tálalom a fasírtokat.