Török rizs - bulgur - zöldségekkel

Egyre inkább azt tapasztalom, hogy a bulgur azon élelmiszerek közé tartozik, amitől nagyon sokan tartanak. Sokak számára talán még ismeretlen is, ezért még kevésbé kockáztatják meg, hogy kipróbálják.
Természetesen senkire nem szeretnék semmit ráerőltetni, de szerintem egy próbát mindenképpen megér, mert nagyon finom, egyszerű elkészíteni, ráadásul még sok pénzt sem kell befektetnünk a projektbe.
Most egy vegyes zöldséges egytálételt mutatok meg Nektek a fentebb említett alapanyagból:


Hozzávalók 2 főre:
5 marék zöldborsó (nálam mirelit)
4 ek. csemege kukorica
3 marék zöldbab (nálam mirelit)
2 szelet piros húsú kaliforniai paprika
2 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
1 fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
1 mk. só
1 késhegynyi őrölt bors
1 mk. vegeta
200 g bulgur
360 ml víz






A friss zöldségeket meghámozom, megmosom,






feldarabolom őket.






Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat.






A sárgarépát, a paprikát és a kétféle hagymát 5 percig dinsztelem,






majd ráteszem a zöldbabot, a zöldborsót, valamint a kukoricát, és további 5 percig pirítom őket.






Meghintem a fűszerekkel,





felöntöm a bulgur főzéséhez szükséges vízzel (360 ml), és addig forralom fedő alatt, alacsony láng felett, míg minden zöldség teljesen átpuhul.




Akkor hozzáadom a bulgurt, alaposan megkeverem. Egyszer felforralom, majd elzárom alatta a hőt.
Fedő alatt, 20 percig pihentetem, addigra a bulgur szemei magába szívják a folyadékot, és készre puhulnak.




Rövid hűtés után tálalom a zöldséges bulgurt: