Mini tonhallepény
Azt tapasztalom, hogy manapság legtöbben a 15-20 perc alatt elkészíthető, villámgyors ételeket keresik, részesítik előnyben. Abszolút megértem, nincs mindig lehetőség hosszasan időzni a konyhában.
Ez a kis lepény jól jön a rohanós hétköznapokon, vagy épp társra találhatunk benne egy kirándulós hétvégén.
Hozzávalók 4 darab lepényhez:
160 g tonhalkonzerv (lé nélkül)
4 púpozott ek. zabpehelyliszt (vagy ugyanennyi zsemlemorzsa)
1 szál újhagyma
1 db tojás
1 tk. mustár
fél citrom leve
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
2 ek. olívaolaj a sütéshez
A tonhalról leszűröm a levet, egy tálba teszem,
és egy villa segítségével alaposan áttöröm.
Az újhagymát megtisztítom, megmosom,
felkarikázom.
A halhúshoz hozzáadom a tojást, a mustárt,
a hagymakarikákat, a zabpehelylisztet, a citromlevet, valamint a sót és a borsot.
Kézzel, nagyon alaposan összedolgozom a hozzávalókat.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat.
A masszából tenyérnyi lepényeket formálok, majd az olajon oldalanként 6 percen át sütöm őket.
Közepesnél ne legyen magasabb a hőfok!
Ez a kis lepény jól jön a rohanós hétköznapokon, vagy épp társra találhatunk benne egy kirándulós hétvégén.
Hozzávalók 4 darab lepényhez:
160 g tonhalkonzerv (lé nélkül)
4 púpozott ek. zabpehelyliszt (vagy ugyanennyi zsemlemorzsa)
1 szál újhagyma
1 db tojás
1 tk. mustár
fél citrom leve
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
2 ek. olívaolaj a sütéshez
A tonhalról leszűröm a levet, egy tálba teszem,
és egy villa segítségével alaposan áttöröm.
Az újhagymát megtisztítom, megmosom,
felkarikázom.
A halhúshoz hozzáadom a tojást, a mustárt,
a hagymakarikákat, a zabpehelylisztet, a citromlevet, valamint a sót és a borsot.
Kézzel, nagyon alaposan összedolgozom a hozzávalókat.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat.
A masszából tenyérnyi lepényeket formálok, majd az olajon oldalanként 6 percen át sütöm őket.
Közepesnél ne legyen magasabb a hőfok!
Ez az étel, zöldségekkel, salátával, vagy főzelék mellé tálalva, sőt, akár még hamburgerzsemlébe téve is kitűnő választás.