Kívül ropogós, belül krémes steakburgonya
Az igazán jó steakburgonya sokkal, de sokkal finomabb a hagyományos hasábburgonyánál. Hatalmas plusz pont jár neki, mert sütés közben nem szívja meg magát olajjal, és a konyhát az ínycsiklandozó illaton kívül nem lengi be egyéb szag. Elkészíteni pedig hihetetlenül egyszerű:
Hozzávalók 2 főre:
600 g krumpli
3-4 ek. olívaolaj
1 mk. fűszerpaprika
1 mk. vegeta
1 mk. só (+1 tk. só a krumpli főzővizébe)
1 mk. őrölt bors
(Alapfűszerezés sóval és borssal történik, a többi összetevő szabadon választható)
A burgonyákat nagyon alaposan megmosom,
cikkekre vágom,
sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm róla a vizet, és langyosra hűtöm.
Az olajat a fűszerekkel elkeverem,
a krumplicikkekre öntöm, majd két kézzel néhányszor átforgatom, hogy a fűszeres olaj mindenütt befedhesse a burgonyát.
A gerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm őket.
Hozzávalók 2 főre:
600 g krumpli
3-4 ek. olívaolaj
1 mk. fűszerpaprika
1 mk. vegeta
1 mk. só (+1 tk. só a krumpli főzővizébe)
1 mk. őrölt bors
(Alapfűszerezés sóval és borssal történik, a többi összetevő szabadon választható)
A burgonyákat nagyon alaposan megmosom,
cikkekre vágom,
sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm róla a vizet, és langyosra hűtöm.
Az olajat a fűszerekkel elkeverem,
a krumplicikkekre öntöm, majd két kézzel néhányszor átforgatom, hogy a fűszeres olaj mindenütt befedhesse a burgonyát.
A gerezdeket sütőpapírral bélelt tepsire teszem, majd 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm őket.
A steakburgonya mellé kínálhatunk házi készítésű mártogatóst, vagy zöldségeket, grillkolbászkákat.