Gyors tepsis krumpli virslivel

A virslivel sült krumpli egy végtelen egyszerű, de nagyon tartalmas étel. Óriási előnye, hogy viszonylag kevés macerával jár, gyorsan elkészül.
A virsli helyettesíthető kolbásszal, bármilyen hússal, vagy zöldségekkel, a variációs lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt :).
Elég csak gyorsan beledobálni a tepsibe a hozzávalókat, a sütő pedig elvégzi helyettünk a "piszkos munkát" :).



Hozzávalók 2 főre:
600 g krumpli
3-4 db virsli
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk. fűszerpaprika
1 mk. só
1 késhegynyi őrölt bors
1 mk. majoránna
1 mk. vegeta
2-3 ek. olívaolaj







A zöldségeket meghámozom, megmosom.






A hagymákat cikkekre,






a krumplikat kockákra vágom.






A virsliket felkarikázom.






A fűszereket az olajjal elegyítem,





majd a krumplira öntöm. Kézzel alaposan átkeverem, hogy minden darabra jusson bőven a pikáns keverékből.








Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, belehelyezem a kockákat. Az edényben maradt olajat rálocsolom.






Hozzáadom a hagymákat is, majd 200 fokos sütőben 50 percig sütöm.





Azután egy konyhai lapát segítségével átfordítom őket, ráteszem a virslikarikákat.
További 15 perc sütés után el is készül a villámgyors ebéd.






Jó étvágyat!