Fahéjas-vörös áfonyás keksz magvakkal

Egy hirtelen ötlettől vezérelve ugrottam neki ezen kekszek elkészítésének; majd az ötlet megszületését követő 30. perc után már illatoztak a fenséges, fahéjillatú korongok a tányéron. Mutatom a receptet:


Hozzávalók 17 darab kekszhez:
250 g zabpehelyliszt (vagy finomliszt)
120 g barna cukor
2 db tojás
60 g olvasztott vaj
2 csapott mk. sütőpor
2 csapott mk. fahéj
60 g magkeverék (én 20 g diót, 20 g mogyorót és 20 g mandulát használtam)
50 g aszalt vörös áfonya
1 csipet só






A vajat felolvasztom, majd langyosra hűtöm.





A vörös áfonyát késsel kisebb darabokra vágom, a magvakat aprítógéppel durvára darabolom (zacsiba téve őket, klopfolóval megütögetve is elérhető ugyanez az eredmény).






A zabpehelylisztet egy keverőtálba öntöm, hozzáadom a magvakat,







valamint az összes többi hozzávalót,






és alaposan eldolgozom.





Kézzel érdemes, illetve egyszerűbb dolgozni, mert egy igen kemény, ragacsos (mégis könnyen formázható) tésztát kapunk eredményül.





Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából pingponglabda nagyságú golyókat formálok, majd a tepsire helyezem őket.





A kezemmel körülbelül fél cm vastagságúra lapogatom a gombócokat. Villával enyhén megnyomom őket, hogy legyen pici mintázatuk.






200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sülnek a kekszek.