Csirkemájas pogácsák sütőben sütve
Egyre többféleképpen, és talán egyre bátrabban készítek májas ételeket, mert nagyon szeretjük, és fontosnak tartom, hogy viszonylag gyakran is fogyasszuk.
Ha elkészíted ezeket a kis pogácsákat, egészen meg fogsz lepődni, micsoda ínyencség jön létre ebből az egyszerű alapanyagból; arról nem is szólva, hogy a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod miatta.
Kedvedre választhatsz hozzá marha-, vagy sertésmájat, én azokat kevésbé szeretem.
Pikk-pakk elkészül, még ha esetleg vendégeket vársz is, pillanatok alatt tálalhatod a friss, májas falatokat.
Hozzávalók 9 db pogácsához:
500 g csirkemáj
10 ek. darált zabpehely
2 ek. nagyszemű zabpehely
(zabpehely helyett 2 db zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mk. só
1 mk. vegeta
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi majoránna
A csirkemájat megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leterített tányérra teszem.
Minden darabot egyesével - egy éles kés segítségével - elkaparok.
Picit időigényes megoldás, darabológéppel is megoldható ez az eljárás.
A májat ezután egy keverőtálba teszem.
A kétféle hagymát meghámozom, megmosom,
a vöröshagymát finomra vágom.
A tojásokat, fűszereket,
valamint a zabpelyhet és a vöröshagymát is hozzáadom a májhoz, a fokhagymát belereszelem.
Alaposan elkeverem, majd fóliával letakarva, fél órán át hűtőszekrényben pihentetem.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, erre evőkanál segítségével tenyérnyi halmokat helyezek a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm a pogácsákat.
Ha elkészíted ezeket a kis pogácsákat, egészen meg fogsz lepődni, micsoda ínyencség jön létre ebből az egyszerű alapanyagból; arról nem is szólva, hogy a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod miatta.
Kedvedre választhatsz hozzá marha-, vagy sertésmájat, én azokat kevésbé szeretem.
Pikk-pakk elkészül, még ha esetleg vendégeket vársz is, pillanatok alatt tálalhatod a friss, májas falatokat.
Hozzávalók 9 db pogácsához:
500 g csirkemáj
10 ek. darált zabpehely
2 ek. nagyszemű zabpehely
(zabpehely helyett 2 db zsemle tejbe áztatva, kinyomkodva)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 mk. só
1 mk. vegeta
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi majoránna
A csirkemájat megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leterített tányérra teszem.
Minden darabot egyesével - egy éles kés segítségével - elkaparok.
Picit időigényes megoldás, darabológéppel is megoldható ez az eljárás.
A májat ezután egy keverőtálba teszem.
A kétféle hagymát meghámozom, megmosom,
a vöröshagymát finomra vágom.
A tojásokat, fűszereket,
valamint a zabpelyhet és a vöröshagymát is hozzáadom a májhoz, a fokhagymát belereszelem.
Alaposan elkeverem, majd fóliával letakarva, fél órán át hűtőszekrényben pihentetem.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, erre evőkanál segítségével tenyérnyi halmokat helyezek a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm a pogácsákat.
Zöldségekkel tálalom őket, de természetesen bármilyen másfajta körettel is kitűnőek!