Vörös babos penne
Ez a recept nem kifejezetten diétás, vegetáriánus olvasóim ellenben remélhetőleg örülni fognak neki. A babos tészta megalkotása igen egyszerű, gyorsan kész van, és annak ellenére, hogy nem tartalmaz húst, laktató étel.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók 3 főre:
1 konzerv vörös bab
150 g teljes kiőrlésű penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
3 dl passzírozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. barna cukor
1 mk. só + 1 mk. a tészta főzővizébe
1 csipet vegeta
1 csipet bors
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű
1 ek. olívaolaj
2 dl víz a szószhoz + a tésztához annyi, amennyi bőven ellepi
A kétféle hagymát meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát felaprítom.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
és megdinsztelem rajta a vöröshagymát.
Amikor az üvegessé válik, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát. Néhányszor átforgatom,
majd ráöntöm a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverem.
A szószt meghintem a fűszerekkel,
hozzáadom a 2 dl vizet, és közepes lángon 15 percig forralom, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.
A vörös babot leszűröm, átmosom,
az ételbe teszem. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárom alatta a hőt.
A tésztát sós vízben megfőzöm,
leszűröm,
végső lépésként pedig a szószhoz keverem.
Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók 3 főre:
1 konzerv vörös bab
150 g teljes kiőrlésű penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
3 dl passzírozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. barna cukor
1 mk. só + 1 mk. a tészta főzővizébe
1 csipet vegeta
1 csipet bors
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 mk. kakukkfű
1 ek. olívaolaj
2 dl víz a szószhoz + a tésztához annyi, amennyi bőven ellepi
A kétféle hagymát meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát felaprítom.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
és megdinsztelem rajta a vöröshagymát.
Amikor az üvegessé válik, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát. Néhányszor átforgatom,
majd ráöntöm a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverem.
A szószt meghintem a fűszerekkel,
hozzáadom a 2 dl vizet, és közepes lángon 15 percig forralom, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.
A vörös babot leszűröm, átmosom,
az ételbe teszem. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárom alatta a hőt.
A tésztát sós vízben megfőzöm,
leszűröm,
végső lépésként pedig a szószhoz keverem.
Rövid hűtés után tálalom a babos tésztát.