Túró alapú egészséges pizza
Ezt a receptet már évek óta alkalmazom, nagyon sok pizzát sütöttem már így. Sokszor akkor is elkészítettem, mikor éppen nem is diétáztunk. Tény, hogy nem teljesen ugyanolyan az íze, mint a kelt változatnak, viszont nem is ehetetlen, mint némelyik karfiol, vagy cukkini alapú (elnézést azoktól, akik szeretik, nekünk nem jött be), sőt. Lehet, hogy elfogult vagyok, de szerintem kifejezetten finom a tésztája.
Hozzávalók 1 db 25 cm átmérőjű pizzához
a tésztához:
350 g zsírszegény túró
100 g darált zabpehely
1 tojás
1 csipet bors
1 mk. fokhagyma-granulátum
1 mk. só
olívaolaj a sütőpapír/tepsi kenéséhez
a szószhoz:
3 ek. passzírozott paradicsom (sűrített paradicsomot soha ne használjunk hozzá!)
1 mk. oregánó
1 mk. bazsalikom
1 csipet só
feltétek (mindenki kedvére pakolhat, amit csak szeretne):
100 g gépsonka
100 g csemege kukorica
200 g mozzarella sajt
Egy tálba teszem a tojást, a borsot, a fokhagyma-granulátumot, a sót.
Hozzáadom a darált zabpelyhet és a túrót,
majd alaposan összekeverem. Én kézzel szoktam, de lehet kanállal, vagy fakanállal is, ki hogy szeretné. Masszív krémállagra kell számítanunk.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és olívaolajjal bekenem. A kezemet is beolajozom.
A masszát a tepsire borítom, és olajos kézzel elnyomkodom kör alakúra, 3-4 mm vastagságúra.
190 fokos sütőben 15 percig elősütöm a tésztát.
A passzírozott paradicsomot a kétféle fűszerrel, csipet sóval kikeverem.
Az elősütési idő letelte után kiveszem a sütőből a pizzaalapot,
majd megkenem a szósszal.
A feltétek következnek, végül további 25 perc sütés.
Rövid hűtés után már könnyen szeletelhető, és fogyasztható!










