Töltött kaliforniai paprika
Nagyon szeretem a kaliforniai paprikát, viszont eddig még a sütésével nem próbálkoztam. Ez volt az első kísérlet, és jelentem, igazán finom lett :).
A töltelék kiválóan átsült, a paprika pedig annak ellenére, hogy megpuhult, mégis roppanós maradt. Íme a recept:
Hozzávalók 2 főre:
2 db kaliforniai paprika
250 g darált pulykahús
1 db egész tojás
1 mk. vegeta
1 késhegynyi bors
1 mk. só
a párolt rizshez:
1 ek. olívaolaj
130 g rizs
1,5 bögre víz
1 mk. só
a joghurtos öntethez:
3 ek. natúr joghurt
100 g edami sajt
1 tojás sárgája
1 mk. vegeta
A darált húst egy tálba teszem.
Hozzáadom a tojást,
a vegetát, sózom, borsozom.
A sajtot lereszelem,
és az öntet többi hozzávalóival, a joghurttal, a tojás sárgájával, valamint a vegetával,
elkeverem.
Az olívaolajat felhevítem,
azon a rizst néhányszor átforgatom.
Meghintem sóval, ráöntöm a vizet, majd időnként megkeverve, 10 percig főzöm.
Ezt követően elzárom alatta a hőt, és fedő alatt további 10 percig pihentetem.
Langyosra hűtöm.
A kaliforniai paprikákat megmosom,
félbevágom,
száraikat, magházaikat eltávolítom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A húsos keveréket a rizzsel alaposan összedolgozom, majd a paprikákba töltöm.
A tepsire helyezem őket.
Tetejükre halmozom a joghurtos-sajtos masszát.
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sülnek a töltött paprikák.
A töltelék kiválóan átsült, a paprika pedig annak ellenére, hogy megpuhult, mégis roppanós maradt. Íme a recept:
Hozzávalók 2 főre:
2 db kaliforniai paprika
250 g darált pulykahús
1 db egész tojás
1 mk. vegeta
1 késhegynyi bors
1 mk. só
a párolt rizshez:
1 ek. olívaolaj
130 g rizs
1,5 bögre víz
1 mk. só
a joghurtos öntethez:
3 ek. natúr joghurt
100 g edami sajt
1 tojás sárgája
1 mk. vegeta
A darált húst egy tálba teszem.
Hozzáadom a tojást,
a vegetát, sózom, borsozom.
A sajtot lereszelem,
és az öntet többi hozzávalóival, a joghurttal, a tojás sárgájával, valamint a vegetával,
elkeverem.
Az olívaolajat felhevítem,
azon a rizst néhányszor átforgatom.
Meghintem sóval, ráöntöm a vizet, majd időnként megkeverve, 10 percig főzöm.
Ezt követően elzárom alatta a hőt, és fedő alatt további 10 percig pihentetem.
Langyosra hűtöm.
A kaliforniai paprikákat megmosom,
félbevágom,
száraikat, magházaikat eltávolítom.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A húsos keveréket a rizzsel alaposan összedolgozom, majd a paprikákba töltöm.
A tepsire helyezem őket.
Tetejükre halmozom a joghurtos-sajtos masszát.
190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sülnek a töltött paprikák.
Akár melegen, mikor még a sajt olyan istenien nyúlik, akár hidegen tálalva, ebéd mellett könnyed vacsoraként is fogyaszthatjuk.