Tojásos sült paprika

Van egy olyan érzésem, hogy többen nem csupán könnyűnek, de nevetségesnek is találjátok majd ezt a receptet. Joggal gondolhatjátok: "ezt meg minek írja le? Hiszen ez egy sima rántotta!" Igen, majdnem. De hátha így még nem próbáltátok, hátha Ti is annyira megkedvelitek majd, mint amennyire én szeretem. Egy régi főiskolás barátnőm evett gyakran tojásos paprikát a koleszban anno, Tőle származik az ötlet, én pedig azóta a rabja vagyok! Köszi, Bündi! :)


Hozzávalók 2 (kisebb étvágyú) főre:
5 db tojás
4 db zöldpaprika
1 késhegynyi só
1 mk. vegeta
1 ek. olívaolaj
1 csipet fűszerpaprika díszítésként






A paprikákat megmosom,






félbevágom, magházukat eltávolítom,






majd felcsíkozom.






Egy serpenyőben felmelegítem az olívaolajat,






azon a paprikát közepes lángon dinsztelni kezdem.






Nagyjából 15 percen át sütöm. Akkor igazán tökéletes, ha a csíkok itt-ott megpirulnak.






A tojásokat feltöröm,






megszórom a sóval, vegetával.






Egy villa segítségével felhabosítom,




és a paprikára öntöm. Addig keverem folyamatosan, míg a kellő állagot el nem éri.
Aki szeretné, hagyhatja lágyabbra, nekem sajnos rossz szokásom, hogy csak a keményre sült tojást tudom megenni, így én alaposan megsütöm.





Díszítésként fűszerpaprikával meghintem, melegen tálalom.