Savanyú káposztás rizses egytál
Ez az étel is - mint korábban az ananászos rizs - sokak számára inkább köretként képzelhető el egy-egy húsétel, oldalas, vagy sült csirkecomb mellé. Én viszont mindenképp valami könnyebb ebédet szerettem volna létrehozni, amiben szerepelhet az általam annyira imádott savanyú káposzta, mégsem tesz tönkre annyira, hogy a fél délutánt az ágyban fekve kelljen tölteni a jóllakottságtól :).
Így hát megszületett ez az étel, hozta is a kívánt elvárásokat.
Hozzávalók 4 főre:
500 g savanyú káposzta
1 bögre basmati rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl víz (a káposztára) + 2 bögre víz (a rizsre)
1 mk. só
1 késhegynyi bors
1 tyúkhúsleves kocka
2 ek. olívaolaj
A vöröshagymát kisebb kockákra vágom.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
és a hagymát dinsztelni kezdem rajta.
Amikor az üvegessé válik, ráteszem a savanyú káposztát.
Felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a tyúkhúsleves kockát,
és fedő alatt addig párolom, míg a káposzta félpuha nem lesz.
Akkor eltávolítom a fedőt, rászórom a rizst.
Sózom, borsozom, leöntöm két bögre vízzel.
Időnként megkeverve 15 percig főzöm, addigra szinte az összes folyadék elfő róla.
Ekkor elzárom alatta a hőt, visszateszem a fedőt a serpenyőre, és további 15 percig pihentetem, hogy a rizsszemek a maradék vizet is magukba tudják szívni.
Kevés natúr joghurttal, egy csipet fűszerpaprikával díszítve tálalom az ételt.
Így hát megszületett ez az étel, hozta is a kívánt elvárásokat.
Hozzávalók 4 főre:
500 g savanyú káposzta
1 bögre basmati rizs
1 fej vöröshagyma
2 dl víz (a káposztára) + 2 bögre víz (a rizsre)
1 mk. só
1 késhegynyi bors
1 tyúkhúsleves kocka
2 ek. olívaolaj
A vöröshagymát kisebb kockákra vágom.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
és a hagymát dinsztelni kezdem rajta.
Amikor az üvegessé válik, ráteszem a savanyú káposztát.
Felöntöm 2 dl vízzel, hozzáadom a tyúkhúsleves kockát,
és fedő alatt addig párolom, míg a káposzta félpuha nem lesz.
Akkor eltávolítom a fedőt, rászórom a rizst.
Sózom, borsozom, leöntöm két bögre vízzel.
Időnként megkeverve 15 percig főzöm, addigra szinte az összes folyadék elfő róla.
Ekkor elzárom alatta a hőt, visszateszem a fedőt a serpenyőre, és további 15 percig pihentetem, hogy a rizsszemek a maradék vizet is magukba tudják szívni.
Kevés natúr joghurttal, egy csipet fűszerpaprikával díszítve tálalom az ételt.