Nyárias rizses hús csirkemellből

Annak ellenére, hogy általában sertéshúsból szokás főzni, csirkéből is isteni, tápláló rizses húst készíthetünk. Néhány zöldségfélével pedig nemcsak a szín-, de az ízvilágot is gazdagíthatjuk. Állagát tekintve finom, krémes, egyáltalán nem száradt ki a mell.


Hozzávalók 2 főre:

1 bögre basmati rizs
30 dkg csirkemell
2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
1 szál sárgarépa
fél kaliforniai paprika - piros húsú
2 gerezd fokhagyma áttörve
5 dl forró víz
1 db tyúkhúsleves kocka
2 ek. olívaolaj
2 csapott mk. só
2 csipet bors






Az olívaolajat felmelegítem.





A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet,






majd kockákra vágom.






A zöldségeket meghámozom, megmosom,






felaprítom.






Az olajon a húst fehéredésig pirítom.






Hozzáadom a zöldségeket,






az áttört fokhagymát,






végül a rizst. Alaposan elkeverem,






sózom, borsozom.






Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát,



és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.
Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt, és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.



Csemege uborkával tálalom.