Nyárias rizses hús csirkemellből
Annak ellenére, hogy általában sertéshúsból szokás főzni, csirkéből is isteni, tápláló rizses húst készíthetünk. Néhány zöldségfélével pedig nemcsak a szín-, de az ízvilágot is gazdagíthatjuk. Állagát tekintve finom, krémes, egyáltalán nem száradt ki a mell.
Hozzávalók 2 főre:
1 bögre basmati rizs
30 dkg csirkemell
2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
1 szál sárgarépa
fél kaliforniai paprika - piros húsú
2 gerezd fokhagyma áttörve
5 dl forró víz
1 db tyúkhúsleves kocka
2 ek. olívaolaj
2 csapott mk. só
2 csipet bors
1 bögre basmati rizs
30 dkg csirkemell
2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
1 szál sárgarépa
fél kaliforniai paprika - piros húsú
2 gerezd fokhagyma áttörve
5 dl forró víz
1 db tyúkhúsleves kocka
2 ek. olívaolaj
2 csapott mk. só
2 csipet bors
Az olívaolajat felmelegítem.
A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet,
majd kockákra vágom.
A zöldségeket meghámozom, megmosom,
felaprítom.
Az olajon a húst fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a zöldségeket,
az áttört fokhagymát,
végül a rizst. Alaposan elkeverem,
sózom, borsozom.
Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát,
és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.
Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt, és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.
Csemege uborkával tálalom.