Juhtúróval, újhagymával töltött gombafejek
Lélegzetelállítóan gyönyörű, hatalmas gombafejeket sikerült szereznünk a hétvégi bevásárlás során. Azonnal megszületett a gondolat: ezeket meg kell tölteni valami finomsággal. Néhány lépéssel később megláttam a juhtúrót, így már teljes is volt a kép :).
Hozzávalók 2 főre:
5 db nagy champion gomba
125 g juhtúró
2 ek. zsírszegény tehéntúró
1 szál újhagyma
100 g edami sajt
1 csipet só a töltelékhez + összesen 1-2 csipet só a gombákra
1 késhegynyi bors
A gombafejeket megtisztítom, megmosom.
A tönköket kivágom, majd
felaprítom őket.
Az újhagymát is megmosom,
finomra vágom.
A juhtúrót egy tálkába teszem, hozzáadom a tehéntúrót, a tönkkockákat, a hagymát, enyhén sózom, borsozom,
és gondosan elkeverem.
A gombakalapokat meghintem sóval,
majd megtöltöm őket a kikevert töltelékkel.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a gombákat.
A sajtot lereszelem, és a túrós keverék tetejére halmozom.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sülnek a töltött gombafejek.
Hozzávalók 2 főre:
5 db nagy champion gomba
125 g juhtúró
2 ek. zsírszegény tehéntúró
1 szál újhagyma
100 g edami sajt
1 csipet só a töltelékhez + összesen 1-2 csipet só a gombákra
1 késhegynyi bors
A gombafejeket megtisztítom, megmosom.
A tönköket kivágom, majd
felaprítom őket.
Az újhagymát is megmosom,
finomra vágom.
A juhtúrót egy tálkába teszem, hozzáadom a tehéntúrót, a tönkkockákat, a hagymát, enyhén sózom, borsozom,
és gondosan elkeverem.
A gombakalapokat meghintem sóval,
majd megtöltöm őket a kikevert töltelékkel.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a gombákat.
A sajtot lereszelem, és a túrós keverék tetejére halmozom.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sülnek a töltött gombafejek.
Önmagában, salátával, vagy bármilyen tetszőleges körettel tálalva fogyasztjuk.