Halfasírt zabpehellyel, joghurtos friss salátával

Még mindig ritkán jut eszembe, hogy halat együnk ebédre, de MUSZÁJ! Egyszerűen annyira egészséges, bármilyen fajtát választunk is, hogy nem lehet mellőzni. Szuper, könnyű ételeket (is) lehet belőlük készíteni, mint például ez a halfasírt, amiben a zsemlemorzsát zabpehelyre cseréltem. A friss salátával kiegészülve igazi nyári csemege.


Hozzávalók 2 főre
a halfasírthoz:
200 g tőkehalfilé
5 ek. apróbb szemű zabpehely
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
1 mk. vegeta
1 mk. só
2 csipet őrölt bors
1 tk. szárított petrezselyemlevél
1 ek. olívaolaj a hal sütéséhez

a salátához:
2 dl natúr joghurt
1 púpozott tk. szárított snidling
fél jégsaláta






A halszeletekről leitatom a vizet papírtörlővel.





Az olívaolajat felhevítem,






és fröcsögésgátló háló alatt, oldalanként 4-4 perc alatt megsütöm a halat.






Villával összetöröm, és hűlni hagyom.






A vöröshagymát meghámozom, megmosom,






felaprítom.






A tojást, a petrezselyemlevelet, a vegetát, a sót egy keverőtálba teszem.






Hozzáadom a vöröshagymát, a kihűlt halhúst,






meghintem borssal,






végül rászórom a zabpelyhet.






Gondosan összegyúrom.






Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.




A masszából nedves kézzel pingponglabdától kissé nagyobb golyókat formálok, ellapogatom, majd a tepsire helyezem őket.
200 fokos sütőben pirosra sütöm a fasírtokat.






A jégsalátát






felcsíkozom.






Az öntethez a joghurtot a snidlinggel elkeverem, majd alaposan összeforgatom a salátacsíkokkal.






A salátához természetesen keverhetünk másfajta fűszereket is, illetve egyéb zöldségeket is tehetünk bele, ezt mindenki saját ízlésére bízom.