Diétás chilis bab
Oda vagyunk a mexikói ízekért, a chilis bab sem képez természetesen kivételt. Azt azonban be kell ismernünk, hogy nem egy kímélő, alakbarát étel, fogyókúra alatt nem szerencsés fogyasztani.
Kivéve, ha megalkotjuk ennek a szuper fogásnak a diétás változatát :).
Hozzávalók 4 főre:
2 doboz konzerv vörös bab
30 dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet kaliforniai paprika - piros húsú
140 g sűrített paradicsom
3 db nagyobb paradicsom
1 púpozott tk. fűszerpaprika
ízlés szerint fajitas fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
1 mk. só
2 ek. olívaolaj
2-3 dl víz
A babot leszűröm, átmosom.
A fokhagymát
és a vöröshagymát meghámozom, utóbbit kockákra vágom.
A kaliforniai paprikát megmosom, szintén felkockázom.
A paradicsomok alját kereszt alakban bemetszem (csupán a héj vastagságáig),
majd 1-2 percre lobogó, forró vízbe teszem őket.
Onnan kivéve, azonnali hideg vizes hűtést követően
a héjukat már könnyedén el tudom távolítani.
Ezeket is feldarabolom.

Az olajat felmelegítem,
a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát egyszerre kezdem dinsztelni rajta.
Mikor a hagyma már üveges, ráteszem a pulykahúst, és fehéredésig pirítom.
Rátöröm a fokhagymát is, néhányszor átkeverem.
Meghintem a fűszerpaprikával, sóval, fajitas fűszerkeverékkel, majd 1-2 perc, illetve néhány keverés után
a felkockázott paradicsom következik. Ezzel hagyom rotyogni, nagyjából 5 percig.
Ekkor hozzáadom a sűrített paradicsomot, és felöntöm először 2 dl, amennyiben szükséges, 3 dl vízzel. 1 tk. barna cukorral finomítom.
Így forralom további 10 percig,
végül beleteszem a vörös babot. Ezzel már csak 1-2 percig főzöm.
Kivéve, ha megalkotjuk ennek a szuper fogásnak a diétás változatát :).
Hozzávalók 4 főre:
2 doboz konzerv vörös bab
30 dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet kaliforniai paprika - piros húsú
140 g sűrített paradicsom
3 db nagyobb paradicsom
1 púpozott tk. fűszerpaprika
ízlés szerint fajitas fűszerkeverék
1 tk. barna cukor
1 mk. só
2 ek. olívaolaj
2-3 dl víz
A babot leszűröm, átmosom.
A fokhagymát
és a vöröshagymát meghámozom, utóbbit kockákra vágom.
A kaliforniai paprikát megmosom, szintén felkockázom.
A paradicsomok alját kereszt alakban bemetszem (csupán a héj vastagságáig),
majd 1-2 percre lobogó, forró vízbe teszem őket.
Onnan kivéve, azonnali hideg vizes hűtést követően
a héjukat már könnyedén el tudom távolítani.
Ezeket is feldarabolom.

Az olajat felmelegítem,
a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát egyszerre kezdem dinsztelni rajta.
Mikor a hagyma már üveges, ráteszem a pulykahúst, és fehéredésig pirítom.
Rátöröm a fokhagymát is, néhányszor átkeverem.
Meghintem a fűszerpaprikával, sóval, fajitas fűszerkeverékkel, majd 1-2 perc, illetve néhány keverés után
a felkockázott paradicsom következik. Ezzel hagyom rotyogni, nagyjából 5 percig.
Ekkor hozzáadom a sűrített paradicsomot, és felöntöm először 2 dl, amennyiben szükséges, 3 dl vízzel. 1 tk. barna cukorral finomítom.
Így forralom további 10 percig,
végül beleteszem a vörös babot. Ezzel már csak 1-2 percig főzöm.
A fűszerkeverék igen csípősnek bizonyult, így én már nem mertem megkockáztatni többet, de a haladók gazdagíthatják chili pehellyel az ételt, akár még a főzés során, akár tálaláskor.