Brokkoliropogós

A brokkolival nagyon jól kijövünk, bármilyen belőle készült ételt szívesen megeszünk. Most egy kicsit más formában próbáltam ki, mint eddig, de ez alkalommal sem ért csalódás.
Őszintén szólva totális lustaságból nem daráltam zabpelyhet, helyette inkább a zsemlemorzsát hívtam segítségül. Igazán diétásnak természetesen ebben az esetben nem nevezhető, de nézzük el most ezt :)!


Hozzávalók 2-3 főre:
1 db brokkoli
2 db tojás
1 fej hagyma
4 ek. zsemlemorzsa
1 mk. só
1 mk. vegeta
1 csipet őrölt bors
fél szerecsendió




A brokkolit rózsáira szedem, átmosom.
Láthatjátok, hogy ez a darab már nem annyira élénk zöld, mint friss állapotban, hiszen néhány napja már a hűtőben pihent. De ehhez az ételhez tökéletes így is.






Sós vízben puhára főzöm,






majd leszűröm róla a folyadékot.
Krumplinyomó segítségével összetöröm.






A vöröshagymát megtisztítom, megmosom, felkockázom.






A tojásokat felverem habosra.






A brokkolipépet egy keverőtálba teszem,






reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval, borssal, vegetával,






majd hozzáadom a vöröshagymát és a tojást.






Ráöntöm a zsemlemorzsát,






alaposan összedolgozom, ezután 15 percre félreteszem.





A masszából közel azonos méretű kroketteket formálok. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, végül 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm őket.





Mi vegyes salátával fogyasztottuk, de készíthetünk hozzá natúr joghurtból, különböző fűszerekkel gazdagított mártogatóst, úgy akár kitűnő parti csemegévé is válhat.