Zöldborsós csirke egytál

Hétköznapokon, főleg, mikor egy fárasztó nap után nincs túl sok erőnk a konyhában ténykedni, jól jönnek a fél óra alatt összedobható ételek. Teljes lehet az örömünk, ha mindehhez csupán egy serpenyőre van szükségünk.
Ez a fogás épp ilyen, mutatom is, hogyan készül:



Hozzávalók 2 főre:
30 dkg csirkemell
grillcsirke fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
30 dkg zöldborsó
3 ek. olívaolaj
1 mk. só
2 csipet bors
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
3 dl víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 dl tej + 1 tk. liszt a sűrítéshez







A csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.








Kockákra vágom.






Egy magas falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,






azon a húst fehéredésig pirítom.






Meghintem a fűszerkeverékkel, és pár percig, néha átforgatva tovább sütöm,






majd kiszedem a húskockákat.






A zöldségeket meghámozom, megmosom.






A vöröshagymát laskára,






a zöldpaprikát kisebb kockákra darabolom.






A csirke sütése során visszamaradt fűszeres olajon






elkezdem dinsztelni a hagymát és a paprikát.






A 3 dl forró vízben feloldom a fél leveskockát.





Amikor a hagyma már üveges, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát, majd ráöntöm az alaplevet.







Sózom, borsozom, megszórom szárított petrezselyemlevéllel.








Beleteszem a húskockákat,






és hozzáadom a zöldborsót is.






Jól elkeverem, majd fedő alatt, alacsony lángon addig főzöm, míg a borsó megpuhul.






A tejet a liszttel csomómentesre habarom.




Hogy ne álljon össze az ételben a liszt, hőkiegyenlítés céljából néhány evőkanálnyi szaftot a tejhez szedek, majd úgy csorgatom vissza a raguhoz.
Óvatos, állandó kevergetés mellett megvárom, míg újraforr,





majd tálalok.
Készíthetünk mellé bulgurt, kuszkuszt, vagy rizst, esetleg tarhonyát köretnek, de így, egytálételként is fantasztikus.