Zöldborsós csirke egytál
Hétköznapokon, főleg, mikor egy fárasztó nap után nincs túl sok erőnk a konyhában ténykedni, jól jönnek a fél óra alatt összedobható ételek. Teljes lehet az örömünk, ha mindehhez csupán egy serpenyőre van szükségünk.
Ez a fogás épp ilyen, mutatom is, hogyan készül:
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg csirkemell
grillcsirke fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
30 dkg zöldborsó
3 ek. olívaolaj
1 mk. só
2 csipet bors
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
3 dl víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 dl tej + 1 tk. liszt a sűrítéshez
A csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Kockákra vágom.
Egy magas falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
azon a húst fehéredésig pirítom.
Meghintem a fűszerkeverékkel, és pár percig, néha átforgatva tovább sütöm,
majd kiszedem a húskockákat.
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát laskára,
a zöldpaprikát kisebb kockákra darabolom.
A csirke sütése során visszamaradt fűszeres olajon
elkezdem dinsztelni a hagymát és a paprikát.
A 3 dl forró vízben feloldom a fél leveskockát.
Amikor a hagyma már üveges, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát, majd ráöntöm az alaplevet.
Sózom, borsozom, megszórom szárított petrezselyemlevéllel.
Beleteszem a húskockákat,
és hozzáadom a zöldborsót is.
Jól elkeverem, majd fedő alatt, alacsony lángon addig főzöm, míg a borsó megpuhul.
A tejet a liszttel csomómentesre habarom.
Hogy ne álljon össze az ételben a liszt, hőkiegyenlítés céljából néhány evőkanálnyi szaftot a tejhez szedek, majd úgy csorgatom vissza a raguhoz.
Óvatos, állandó kevergetés mellett megvárom, míg újraforr,
Ez a fogás épp ilyen, mutatom is, hogyan készül:
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg csirkemell
grillcsirke fűszerkeverék
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
30 dkg zöldborsó
3 ek. olívaolaj
1 mk. só
2 csipet bors
ízlés szerint szárított petrezselyemlevél
3 dl víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 dl tej + 1 tk. liszt a sűrítéshez
A csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.
Kockákra vágom.
Egy magas falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat,
azon a húst fehéredésig pirítom.
Meghintem a fűszerkeverékkel, és pár percig, néha átforgatva tovább sütöm,
majd kiszedem a húskockákat.
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát laskára,
a zöldpaprikát kisebb kockákra darabolom.
A csirke sütése során visszamaradt fűszeres olajon
elkezdem dinsztelni a hagymát és a paprikát.
A 3 dl forró vízben feloldom a fél leveskockát.
Amikor a hagyma már üveges, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát, majd ráöntöm az alaplevet.
Sózom, borsozom, megszórom szárított petrezselyemlevéllel.
Beleteszem a húskockákat,
és hozzáadom a zöldborsót is.
Jól elkeverem, majd fedő alatt, alacsony lángon addig főzöm, míg a borsó megpuhul.
A tejet a liszttel csomómentesre habarom.
Hogy ne álljon össze az ételben a liszt, hőkiegyenlítés céljából néhány evőkanálnyi szaftot a tejhez szedek, majd úgy csorgatom vissza a raguhoz.
Óvatos, állandó kevergetés mellett megvárom, míg újraforr,
majd tálalok.
Készíthetünk mellé bulgurt, kuszkuszt, vagy rizst, esetleg tarhonyát köretnek, de így, egytálételként is fantasztikus.