Töltött cukkinicsónakok
Nagyon kedvelem a zöldséges ételeket, főképp a sült zöldségeket. Azon felül, hogy egészségesek, tele vannak rostokkal, és remekül variálhatók.
A cukkinit viszonylag semleges íze miatt sokan szeretjük, ráadásul bármikor könnyen hozzájuthatunk, és az ára sem riasztó. Ez az étel önmagában is kiválóan helyt áll, de aki szeretne, készíthet hozzá köretet, például párolt rizst.
Hozzávalók 2 főre:
2 db cukkini
30 dkg csirkemell
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. natúr joghurt
10 dkg mozzarella sajt
1 ek. olívaolaj
2 tk. grillcsirke fűszerkeverék
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
fél dl víz a tepsibe
A cukkiniket megmosom,
hosszában félbevágom,
majd késsel a képen látható módon, nem teljesen a héjig, bevágom.
Egy teáskanál segítségével a cukkinihúst
kivájom.
A kikanalazott részt
pici kockákra vágom.
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet,
majd ezt is apró kockákra darabolom.
A mozzarellát felszeletelem.
A fokhagymát és a vöröshagymát is megtisztítom.
Utóbbit felaprítom.
Az olívaolajat felhevítem,
és megdinsztelem rajta a kétféle hagymát (a fokhagymát már csak akkor nyomom rá fokhagymanyomóval, mikor a vöröshagyma már majdnem üveges).
A húskockákat a fűszerkeverékkel alaposan összeforgatom.
A cukkini kockákat és a csirkemellet a hagymához adom.
Sózom, borsozom. Gyakori keverés mellett addig pirítom, míg a zöldség megpuhul, és alóla a folyadék eltűnik, zsírjára pirul.
A csónakokat tepsire teszem,
megtöltöm a húsos keverékkel,
meglocsolom a natúr joghurttal,
majd ráteszem a sajtszeleteket.
Alájuk öntöm a vizet, végül 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm.
A cukkinit viszonylag semleges íze miatt sokan szeretjük, ráadásul bármikor könnyen hozzájuthatunk, és az ára sem riasztó. Ez az étel önmagában is kiválóan helyt áll, de aki szeretne, készíthet hozzá köretet, például párolt rizst.
Hozzávalók 2 főre:
2 db cukkini
30 dkg csirkemell
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. natúr joghurt
10 dkg mozzarella sajt
1 ek. olívaolaj
2 tk. grillcsirke fűszerkeverék
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
fél dl víz a tepsibe
A cukkiniket megmosom,
hosszában félbevágom,
majd késsel a képen látható módon, nem teljesen a héjig, bevágom.
Egy teáskanál segítségével a cukkinihúst
kivájom.
A kikanalazott részt
pici kockákra vágom.
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet,
majd ezt is apró kockákra darabolom.
A mozzarellát felszeletelem.
A fokhagymát és a vöröshagymát is megtisztítom.
Utóbbit felaprítom.
Az olívaolajat felhevítem,
és megdinsztelem rajta a kétféle hagymát (a fokhagymát már csak akkor nyomom rá fokhagymanyomóval, mikor a vöröshagyma már majdnem üveges).
A húskockákat a fűszerkeverékkel alaposan összeforgatom.
A cukkini kockákat és a csirkemellet a hagymához adom.
Sózom, borsozom. Gyakori keverés mellett addig pirítom, míg a zöldség megpuhul, és alóla a folyadék eltűnik, zsírjára pirul.
A csónakokat tepsire teszem,
megtöltöm a húsos keverékkel,
meglocsolom a natúr joghurttal,
majd ráteszem a sajtszeleteket.
Alájuk öntöm a vizet, végül 220 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm.
A sütés végéig a cukkini nem puhul meg teljesen, hanem igazán élvezhető, roppanós marad.