Spenótfőzelék főtt tojással

Sok éven át semmilyen formában nem ettem meg a spenótot. Aztán egyszer kipróbáltam sajtkrémmel, tésztával (ezzel kapcsolatban már mutattam Nektek receptet), azóta is imádom. Akkor a főzelékre még mindig nem fanyalodtam rá, de azóta már kétszer ettem, és egészen jól esett. Így adtam a fejem rá, hogy elkészítsem az én spenótfőzelékemet, ráadásul valamelyest diétásabb formában, a jelen céljainkra tekintettel :).
Íme a folyamat:


Hozzávalók 2 főre:
450 g mirelit spenótpüré
3 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
2 tojás
1-2 csipet só
2 nagyobb csipet vegeta
1 csipet bors
fél szerecsendió
1 dl tej
1 tk. liszt






A fokhagymagerezdeket meghámozom.





Az olívaolajat most nem forrósítom fel,





hanem rányomom a fokhagymát fokhagymanyomóval, és együtt kezdem csak melegíteni. Addig pirítom, amíg épp illatozni kezd, ez 1-2 perc mindössze (nagyon kell vigyázni, pillanatok alatt képes megégni).






Akkor ráöntöm a kiolvasztott parajpürét,





amit megszórok borssal, vegetával, sóval, valamint ráreszelem a szerecsendiót.
Időnként kevergetve addig forralom, míg a felesleges folyadék elfő róla.






A lisztet a tejjel csomómentesre habarom,






és a főzelékhez öntöm. Néhányszor még átkeverem, újraforrás után készen is van.






A tojásokat 15 perc alatt keményre főzöm, majd kihűtöm. Héjuk eltávolítása után 






tálalom az ételt.