Könnyű, zsenge karalábéleves

Olyan nagyon csábító, zsenge karalábék figyeltek a zöldségpultnál a bevásárlás során, hogy nem lehetett nem vásárolni belőlük. Gyorsan össze is dobtam egy igazán egyszerű, de annál fantasztikusabb levest. Valami csoda folytán egy az egyben olyan ízű lett, amilyen Anyukámé szokott lenni, ez plusz boldogsággal töltött el :). Vajgaluskával lenne igazán tökéletes, de arról most a diétázás miatt le kellett mondanom.


Hozzávalók 3 főre:
2 db karalábé
1 db újhagyma
1 ek. olívaolaj
1,5 l hideg víz
ízlés szerint só
1 tk. vegeta
2-3 tk. szárított petrezselyem
fél ek. liszt






A zöldségeket meghámozom, megmosom.
A karalábét kisebb kockákra vágom.





Az olívaolajat felhevítem,






azon a karalábékockákat dinsztelni kezdem,






besózom. Addig párolom így, míg üvegessé válik, és a folyadék elfő alóla.






Ekkor rászórom a lisztet.





Először csak kevés, körülbelül fél liter hideg vizet öntök rá, amiben szépen felolvad a liszt. Néhányszor átkeverem. Ezután mehet rá a többi víz is.






Hozzáadom a petrezselyemlevelet, vegetát, sózom, ha még szükséges.






Ráteszem az újhagymát, és addig főzöm a levest, míg a karalábé teljesen megpuhul.






Utolsó lépésként a tálalás következik: