Hagymás gomba bulgurral

Egészen kezdek belejönni a gombaevésbe, igaz, még mindig csak a konzervnél tartok, de haladok, haladok. Ez a recept tökéletes példája annak, hogy a kevésbé tömény étel is lehet izgalmas és nagyon finom. A gomba és a kakukkfű kombinációja egészen varázslatos élményt nyújt.


Hozzávalók 2 főre
a gombához:
1 doboz csiperke gomba konzerv
1 nagyobb fej lila hagyma
2 ek. olívaolaj
2 mk. só
fél mk. bors
ízlés szerint kakukkfű

a körethez:
1 bögre bulgur
2 bögre forró víz
1 tk. só





A hagymát meghámozom, megmosom.
Nekem most egy hatalmas fej volt itthon, amiből már ettünk, de még így is nagyobb fejnek számít.






Laskára vágom.






Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat,






azon a hagymát dinsztelni kezdem.






Amikor kezd üvegesedni, beleteszem a gombát.





Sózom, borsozom, hozzáadom a kakukkfüvet.
Nagyjából 10 percig pirítom, amíg az összes folyadék elpárolog.






A vizet melegíteni kezdem, besózom.






Amikor felforrt, beleöntöm a bulgurt, elkeverem, elveszem alóla a hőt.





Fedő alatt 30 percig pihenni hagyom, addigra az összes vizet felszívja, és megpuhul.
Ha véletlen mégis maradna alatta folyadék, egyszerűen el szoktam forralni róla.





Szerintem egy végtelen egyszerűen elkészíthető fogás, laktató, mégis remekül beépíthető a fogyni vágyók étrendjébe.