Fahéjas zabkása

A zab a kedvenc reggeli alapanyagom. Laktató, csomó energiát ad, illetve az ízét is nagyon szeretem. Legtöbbször nagy szemű zabpelyhet eszek natúr joghurttal, és kényeztetésképp egy icipici barna cukorral, vagy néhány csepp mézzel, de ez a zabkása is gyakran előfordul nálunk.


Hozzávalók 1 adaghoz:
5 dkg nagy szemű zabpehely
1 dl víz
1 dl tej
1 csipet só
1 mk. őrölt fahéj
1 tk. barna cukor






A tejet és a vizet a cukorral, csipet sóval hevíteni kezdem.





Mikor felforrt, hozzáadom a fahéjat, és a zabpelyhet. Gyakran kevergetve 5 percen át főzöm.






Rövid hűtés után fogyasztható is.
Én el szoktam csomagolni másnap reggelre is, az íze akkor is finom marad, de esztétikailag már nem lesz túl vonzó :).