Édesburgonya-röszti joghurtos mártogatóssal
Az édesburgonya remekül stabilizálja a vércukorszintet, valamint A-, B- és C-vitaminban, rézben, magnéziumban igen gazdag. Alacsony kalória- és viszonylag alacsony szénhidráttartalma miatt kiválóan beépíthető a fogyókúrás étrendbe.
Én most rösztit készítettem belőle, először, de egészen biztosan nem utoljára.
Hozzávalók 2 főre
a rösztihez:
2 db közepes édesburgonya
10 dkg apró szemű zabpehely
2 nagyobb fej vöröshagyma (nálam a képeken 1 nagyobb, 2 kisebb szerepel)
3 db tojás
2 mk. só
1 mk. bors
1 mk. vegeta
a mártogatóshoz:
200 ml natúr joghurt
1 tk. fokhagyma-granulátum
1 csipet só
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
Az édesburgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem,
majd a vöröshagymával is hasonlóképp járok el.
(Gondolom, nem lepődtök meg, ha azt mondom, ez a leghálátlanabb része az egész folyamatnak. Könnycsatorna nem marad szárazon :).)
A batáta- és hagymareszeléket egy keverőtálba teszem,
és hozzáadom az összes többi hozzávalót is. Kézzel gondosan átgyúrom, majd fél óráig pihentetem.
Ezután jól kinyomkodom, mert a só hatására a burgonyából és a hagymából is eltávozik a folyadék, ami sütés közben eláztatná a krumplipogácsákat.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából teniszlabda nagyságú golyókat formálok, nagyjából 2 cm vastagságúra lapítom, széleit picit "meghengerelem".
220 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm őket.
A joghurtot a fokhagyma-granulátummal és a sóval elkeverem,
Én most rösztit készítettem belőle, először, de egészen biztosan nem utoljára.
Hozzávalók 2 főre
a rösztihez:
2 db közepes édesburgonya
10 dkg apró szemű zabpehely
2 nagyobb fej vöröshagyma (nálam a képeken 1 nagyobb, 2 kisebb szerepel)
3 db tojás
2 mk. só
1 mk. bors
1 mk. vegeta
a mártogatóshoz:
200 ml natúr joghurt
1 tk. fokhagyma-granulátum
1 csipet só
A zöldségeket meghámozom, megmosom.
Az édesburgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem,
majd a vöröshagymával is hasonlóképp járok el.
(Gondolom, nem lepődtök meg, ha azt mondom, ez a leghálátlanabb része az egész folyamatnak. Könnycsatorna nem marad szárazon :).)
A batáta- és hagymareszeléket egy keverőtálba teszem,
és hozzáadom az összes többi hozzávalót is. Kézzel gondosan átgyúrom, majd fél óráig pihentetem.
Ezután jól kinyomkodom, mert a só hatására a burgonyából és a hagymából is eltávozik a folyadék, ami sütés közben eláztatná a krumplipogácsákat.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
A masszából teniszlabda nagyságú golyókat formálok, nagyjából 2 cm vastagságúra lapítom, széleit picit "meghengerelem".
220 fokos sütőben 25 perc alatt pirosra sütöm őket.
A joghurtot a fokhagyma-granulátummal és a sóval elkeverem,
azzal tálalom az édesburgonya-rösztiket.