Dubarry csirkemell kicsit másképp

A Madame Du Barry-ról, XV. Lajos kegyencnőjéről elnevezett karfiolos ételnek több verziója is ismert. Készülhet sertésből és borjúból is a csirkemell mellett, sonkával, vagy anélkül; ami elmaradhatatlan, az a mártás.
Én most az eredeti recepttől eltérően, diétásan készítettem el.


Hozzávalók
a húshoz:
30 dkg csirkemell
oldalanként 1 csipet só
oldalanként 1 csipet bors
1 ek. olívaolaj

1 db karfiol
1 tk. vegeta
víz

a mártáshoz:
2 dl natúr joghurt
2 db tojás
10 dkg mozzarella
fél mk. só
1 mk. bors

vaj a sütőtál kikenéséhez






A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet.






Hosszában kettévágom.







Az így keletkezett négy hússzelet mindkét oldalát sózom, borsozom.






Az olívaolajat felhevítem, majd oldalanként 5-5 perc alatt elősütöm a mellet.






Egy jénai tálat kivajazok,






elrendezem benne a szeleteket.






A karfiolt rózsáira szedem,






átmosom,






majd a vegetás vízben 5 percig forralom.






Ezután leszűröm,






és a húsra terítem őket.






A mozzarellát lereszelem.






A joghurtot, a tojást,






a borsot és a sót






habverővel eldolgozom,





majd belekeverem a sajtot is.





Ezt a masszát arányosan elosztva, a karfiolra locsolom.
180 fokos sütőben 45 percig sütöm.






Langyosra hűtve tálalom.