Babos rizs
Van néhány olyan alapanyag, amit bár szeretek, valahogy mégsem kerül szinte soha terítékre. Ilyen áldozat például a bab is. Nem is tudom, miért nélkülöztem eddig, most már nagyobb figyelmet fektetek a belőle készült ételekre, próbálom gyakrabban becsempészni az étrendünkbe. Most, hogy diétázunk, különösen jól jön. Íme hát egy babos étel:
Hozzávalók 2 főre:
fél bögre basmati rizs
1 bögre forró víz
1 zöldségleves kocka
1 ek. olívaolaj a rizs pirításához
1 konzerv vörösbab
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 mk. só
1 csipet bors
1 ek. olívaolaj
1 dl víz
Az olívaolajat felforrósítom,
azon a rizst néhányszor átforgatom.
Felöntöm a forró vízzel, amibe egy zöldségleves kockát is beledobok.
Időnként megkeverve, 10 percig főzöm, majd újabb 10 percen át, a tűzhelyről levéve, fedő alatt pihentetem.
Egy magasabb falú serpenyőben ismét olívaolajat hevítek.
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát kisebb kockákra vágom,
az olajon megdinsztelem.
Fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát, majd felöntöm 1 dl vízzel.
A babról leöntöm a levet, és szűrőben átmosom.
A babot, valamint a paradicsomsűrítményt a hagymához adom,
és gondosan elkeverem. Sózom, borsozom.
Hozzákeverem a rizst, amivel még 5 perc alatt összemelegítem,
Hozzávalók 2 főre:
fél bögre basmati rizs
1 bögre forró víz
1 zöldségleves kocka
1 ek. olívaolaj a rizs pirításához
1 konzerv vörösbab
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
1 mk. só
1 csipet bors
1 ek. olívaolaj
1 dl víz
Az olívaolajat felforrósítom,
azon a rizst néhányszor átforgatom.
Felöntöm a forró vízzel, amibe egy zöldségleves kockát is beledobok.
Időnként megkeverve, 10 percig főzöm, majd újabb 10 percen át, a tűzhelyről levéve, fedő alatt pihentetem.
Egy magasabb falú serpenyőben ismét olívaolajat hevítek.
A hagymákat meghámozom, megmosom.
A vöröshagymát kisebb kockákra vágom,
az olajon megdinsztelem.
Fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát, majd felöntöm 1 dl vízzel.
A babról leöntöm a levet, és szűrőben átmosom.
A babot, valamint a paradicsomsűrítményt a hagymához adom,
és gondosan elkeverem. Sózom, borsozom.
Hozzákeverem a rizst, amivel még 5 perc alatt összemelegítem,
végül tálalom.