Almás-diós kuszkusz süti
Aki már ismeri a kuszkuszt, minden bizonnyal inkább csak köretként gondol rá, pedig kiváló édesség-alapanyag is. Én most egy almás-diós sütit készítettem belőle, nekünk nagyon ízlett. Az állaga picit a sűrű tejbegrízre emlékeztet.
(Az ötletet a "Thimmyke lakk-kuckója" című oldalról merítettem.)
Hozzávalók (20 szelethez):
20 dkg kuszkusz
6 dl tej
3 db alma
50 g darált dió
3 ek. méz
2 tk. barna cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 csipet só
A tejet melegíteni kezdem.
Amikor felforrt, hozzáadom a fahéjat, a mézet, a barna cukrot, a csipet sót,
végül a kuszkuszt,
majd jól elkeverem.
Leveszem a tűzhelyről, és 10 perc alatt fedő alatt pihentetem.
Ez idő alatt magába szívja a folyadékot, és teljesen átpuhul.
Az almát megmosom, meghámozom,
majd lereszelem.
Egy magasabb peremű tálban kézzel összegyúrom a "tésztát", a kuszkuszhoz adva a darált diót és a reszelt almát.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek,
majd belenyomkodom a kuszkuszos keveréket.
200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.
(Az ötletet a "Thimmyke lakk-kuckója" című oldalról merítettem.)
Hozzávalók (20 szelethez):
20 dkg kuszkusz
6 dl tej
3 db alma
50 g darált dió
3 ek. méz
2 tk. barna cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 csipet só
A tejet melegíteni kezdem.
Amikor felforrt, hozzáadom a fahéjat, a mézet, a barna cukrot, a csipet sót,
végül a kuszkuszt,
majd jól elkeverem.
Leveszem a tűzhelyről, és 10 perc alatt fedő alatt pihentetem.
Ez idő alatt magába szívja a folyadékot, és teljesen átpuhul.
Az almát megmosom, meghámozom,
majd lereszelem.
Egy magasabb peremű tálban kézzel összegyúrom a "tésztát", a kuszkuszhoz adva a darált diót és a reszelt almát.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek,
majd belenyomkodom a kuszkuszos keveréket.
200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.
Amint kihűlt, máris fogyasztható.