Alaszkai tőkehalfilé rizi-bizivel

Mi, magyarok, sajnos nagyon kevés halat eszünk; hát igen, nem vagyunk tengerparti nemzet. Sokáig én sem készítettem halételt, de most már próbálom jobban beépíteni az étrendünkbe.
Ez egy nagyon egyszerű recept, rövid idő alatt igazán finom ebédet alkothatunk általa.


Hozzávalók 2 főre
a halhoz:
2 szelet mirelit alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint hal fűszerkeverék
1-1 csipet só
2 ek. olívaolaj

a körethez: 
fél bögre basmati rizs
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg mirelit zöldborsó
1,5 bögre víz
fél tyúkhúsleves kocka
1 csipet só
1 ek. olívaolaj






A halszeleteket kiolvasztom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.






A hal fűszerkeverékkel és egy-egy csipet sóval mindkét oldalukat megszórom.






Az olívaolajat felhevítem,






azon a hal mindkét lapját 5-5 perc alatt megsütöm, nem túl magas hőfokon.






A körethez a vöröshagymát megtisztítom, megmosom, kockákra vágom.






Az olívaolajat felmelegítem,






üvegesre párolom rajta a hagymát.






Ekkor ráöntöm a rizst,






néhány mozdulattal összeforgatom, átforrósítom.






Sózom, hozzáadom a fél leveskockát,






majd a zöldborsót.






Jól elkeverem, és felöntöm a vízzel.






Időnként megmozgatva, 10 percig főzöm, majd elzárom alatta a gázt, és fedővel lefedve további 10 percig pihentetem.






A halszeletet a rizi-bizire fektetve, forrón tálalom!