Tejberizs kakaószórattal

Örök klasszikus. Sokan sokféleképpen főzik, legtöbben víz és tej keverékével készítik. Nálunk inkább a csak tejes verzió nyerő. Én legjobban hidegen szeretem, amikor már a teteje picit ropogósra szárad (jó, lehet, kicsit bizarr, de olyan finooooooom :)).



Hozzávalók 2 főre:
1 bögre basmati rizs
3 bögre tej
2 ek. porcukor
1 csipet só
instant kakaópor







A tejet felforralom,






hozzáadom a porcukrot és a sót.







Amikor felforrt, beleszórom a rizst, alaposan elvegyítem benne.





Nagyon gyakori, a vége felé lassú, állandó keverés mellett, 15 perc alatt készre főzöm a tejberizst. A végén leveszem a tűzről, és fedő alatt pár percig még pihentetem.







Tálalásnál kakaópor mellett fahéjjal is megszórhatjuk, reszelhetünk rá csokit, vagy locsolhatunk rá bármilyen öntetet, esetleg kínálhatjuk idénygyümölcsökkel is.