Sajtos-tejfölös penne
A klasszikus sajtos tészta megunhatatlan és örök. Egyszerűségéről, tiszta ízeiről, olcsóságáról híres. Bármelyik napszakban pillanatok alatt összedobható, elkészítése csupán 4 lépés.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg tészta
200 ml tejföl
tetszőleges mennyiségű sajt
1 mk. só a tészta vizébe, 1-2 csipet a tejfölbe
néhány csepp olívaolaj
Most teljes kiőrlésű pennét választottam, jelen esetben ezzel dolgozom. Természetesen bármilyen másik tésztaféléből is készülhet, amihez csak kedvünk van.
A tésztát sós vízben, 10 perc alatt készre főzöm.
Miután megfőtt, leszűröm, néhány csepp olívaolajat csepegtetek rá, összeforgatom, hogy később ne ragadjanak egymáshoz.
A tejfölben elkeverek 1-2 csipet sót. A tésztára csorgatom, majd bőségesen megszórom reszelt sajttal.
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg tészta
200 ml tejföl
tetszőleges mennyiségű sajt
1 mk. só a tészta vizébe, 1-2 csipet a tejfölbe
néhány csepp olívaolaj
Most teljes kiőrlésű pennét választottam, jelen esetben ezzel dolgozom. Természetesen bármilyen másik tésztaféléből is készülhet, amihez csak kedvünk van.
A tésztát sós vízben, 10 perc alatt készre főzöm.
Miután megfőtt, leszűröm, néhány csepp olívaolajat csepegtetek rá, összeforgatom, hogy később ne ragadjanak egymáshoz.
A tejfölben elkeverek 1-2 csipet sót. A tésztára csorgatom, majd bőségesen megszórom reszelt sajttal.
Érdemes még egyszer, minden hozzávalóval összemelegíteni, hogy a sajt imádni valóan nyúlóssá tudjon válni.