Natúr csirkemell színes quinoa salátával

Mostanra biztosan észrevettétek, hogy nálam/nálunk a csirkemell a favorit. Egyre kevésbé esnek jól a sertésből, vagy akár a csirke egyéb részeiből készült ételek. Ez a húsfajta viszont annyira könnyű, ráadásul szinte bármilyen fogás elkészíthető belőle, szóval igazán nagyon kedvelem. Mellé pedig, bár egyáltalán nem tudatosan, csak mert szintén szeretem, egy remek, egészséges köretet készítettem. Mutatom a folyamatot:



Hozzávalók 2 főre
a húshoz:
500 g csirkemell
olívaolaj

bors

a körethez:
100 g quinoa
háromszoros mennyiségű víz
1 tk. vegeta
2 mk. só
2 koktélparadicsom
1-1 szelet piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
ízlés szerint lila hagyma
1 tk. olívaolaj






A csirkemellet megtisztítom, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet.






A húsokat hosszában félbevágom,






majd az így kapott szeletek mindkét oldalát sózom, borsozom.






Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítek, 





majd a húsok mindkét oldalát 5-5 perc alatt készre sütöm.




A salátához a quinoát apró lyukú szűrőn átmosom.
Ezt a lépést semmiképp ne hagyjuk ki, mert ehetetlen keserű lesz az ételünk!
Annyi vízzel teszem fel főni, ami körülbelül háromszor ellepi.





Sót és vegetát szórok a vízbe, és egészen addig főzöm, míg az összes folyadék elpárolog róla.
Amikor készen van, teljesen kihűtöm.





Háromféle színű kaliforniai paprikát használok, hogy szép, tarka legyen a köret.
Ezeket felkockázom.





Ugyanígy járok el a lila hagymával is. A paradicsomokat félbevágom, vagy negyedelem,





majd az összes zöldségfélét a kihűlt quinoához keverem, kevés olívaolaj kíséretében.









Ez az étel hidegen és melegen is egyaránt kitűnő választás.