Mindenmentes banánchips
Mindenki imád ropogtatni. A chipseket képtelenség megunni, de egészségtelen és rettentően hízlaló tulajdonságaik miatt csak mértékkel fogyaszthatjuk őket. Ezért gondoltam, kipróbálom ezt az igazi, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő finomságot, a banán chipset.
Hozzávalók:
3 banán
fél citrom leve
A banánok héját lehúzom,
majd körülbelül fél centiméter vastagságúra szeletelem azokat.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
Erre sorakoztatom a banánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.
A citromot kettévágom,
egyik felét kifacsarom,
majd ecset segítségével a citromlével megkenem a banánok tetejét.
(Ahogy a képen látjátok, én csorgattam a levet. A végeredmény nem lett tökéletes, ugyanis nem keményedtek meg teljesen a szeletek. Ezt annak tudom be, hogy túl sok volt rajtuk a folyadék, ezért javaslom, hogy mindenképpen ecsettel kenjétek!)
100 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítom, sütöm. Félidőben megfordítom a korongokat.
Amint elkészültek, a sütőpapírról konyhai lapáttal leveszem őket, majd egy fa vágódeszkán teljesen kihűtöm.
Ha állagra nem is, ízre tökéletes lett! Az összeset, egyszerre faltam be :).
Ha savanykás mellékíz helyett picit édesebbet szeretnétek, citrom helyett narancsot facsarjatok, esetleg a banánszeleteket pluszban kevés fahéjjal is megszórhatjátok.
Hozzávalók:
3 banán
fél citrom leve
A banánok héját lehúzom,
majd körülbelül fél centiméter vastagságúra szeletelem azokat.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.
Erre sorakoztatom a banánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.
A citromot kettévágom,
egyik felét kifacsarom,
majd ecset segítségével a citromlével megkenem a banánok tetejét.
(Ahogy a képen látjátok, én csorgattam a levet. A végeredmény nem lett tökéletes, ugyanis nem keményedtek meg teljesen a szeletek. Ezt annak tudom be, hogy túl sok volt rajtuk a folyadék, ezért javaslom, hogy mindenképpen ecsettel kenjétek!)
100 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítom, sütöm. Félidőben megfordítom a korongokat.
Amint elkészültek, a sütőpapírról konyhai lapáttal leveszem őket, majd egy fa vágódeszkán teljesen kihűtöm.
Ha állagra nem is, ízre tökéletes lett! Az összeset, egyszerre faltam be :).
Ha savanykás mellékíz helyett picit édesebbet szeretnétek, citrom helyett narancsot facsarjatok, esetleg a banánszeleteket pluszban kevés fahéjjal is megszórhatjátok.