Mindenmentes banánchips

Mindenki imád ropogtatni. A chipseket képtelenség megunni, de egészségtelen és rettentően hízlaló tulajdonságaik miatt csak mértékkel fogyaszthatjuk őket. Ezért gondoltam, kipróbálom ezt az igazi, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő finomságot, a banán chipset.



Hozzávalók:
3 banán
fél citrom leve







A banánok héját lehúzom, 





majd körülbelül fél centiméter vastagságúra szeletelem azokat.





Egy tepsit kibélelek sütőpapírral.





Erre sorakoztatom a banánszeleteket úgy, hogy ne fedjék egymást.






A citromot kettévágom,






egyik felét kifacsarom,



majd ecset segítségével a citromlével megkenem a banánok tetejét.
(Ahogy a képen látjátok, én csorgattam a levet. A végeredmény nem lett tökéletes, ugyanis nem keményedtek meg teljesen a szeletek. Ezt annak tudom be, hogy túl sok volt rajtuk a folyadék, ezért javaslom, hogy mindenképpen ecsettel kenjétek!)





100 fokra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül szárítom, sütöm. Félidőben megfordítom a korongokat.






Amint elkészültek, a sütőpapírról konyhai lapáttal leveszem őket, majd egy fa vágódeszkán teljesen kihűtöm.







Ha állagra nem is, ízre tökéletes lett! Az összeset, egyszerre faltam be :).
Ha savanykás mellékíz helyett picit édesebbet szeretnétek, citrom helyett narancsot facsarjatok, esetleg a banánszeleteket pluszban kevés fahéjjal is megszórhatjátok.