Mákos tészta
Régi jó barát, igazi hétköznapi kedvenc, és nem csak azért, mert nem kell sok időt rászánnunk. Egy túlzsúfolt, pörgős napon kitűnő megoldás lehet, de egy laktatóbb leves után "másodikfélének" is remek választás.
Elkészítése csupán néhány lépés:
Hozzávalók 2 főre:
200 g szélesmetélt
100 g darált mák
2 ek. porcukor
4 dkg vaj
1 tk. só a tészta főzővizébe
A tésztát sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm, majd rádobom a vajat. Megvárom, míg elolvad rajta, majd fakanállal eloszlatom a tésztán.
A mákot és a cukrot egy tálkában elegyítem,
majd a tésztára szórom, azzal jól elkeverem.
Elkészítése csupán néhány lépés:
Hozzávalók 2 főre:
200 g szélesmetélt
100 g darált mák
2 ek. porcukor
4 dkg vaj
1 tk. só a tészta főzővizébe
A tésztát sós vízben puhára főzöm.
Leszűröm, majd rádobom a vajat. Megvárom, míg elolvad rajta, majd fakanállal eloszlatom a tésztán.
A mákot és a cukrot egy tálkában elegyítem,
majd a tésztára szórom, azzal jól elkeverem.
Kevés porcukorral megszórva tálalom. Aki extra édesen szereti, mézzel is meglocsolhatja.